21
maart
2011
|
00:00
Europe/Brussels

NS en Seats2meet.com gaan samenwerking aan

  • NS speelt in op groeiende trend van het nieuwe werken

NS Retailbedrijf Servex en vergaderconcept Seats2meet.com gaan dit jaar gezamenlijk vestigingen van Seats2meet.com openen op een aantal geselecteerde stations in Nederland. De eerste vestiging wordt nog voor de zomer geopend op station Amersfoort.

Door de samenwerking met Seats2meet.com biedt Servex op makkelijk bereikbare plaatsen, op en rond stations, mogelijkheden voor flexwerkers om te werken, elkaar te ontmoeten en kennis te delen. In de vergaderlounge kunnen 'seats’ gehuurd worden, waarbij de gebruiker vergaderstoelen reserveert in plaats van vergaderzalen.

Algemeen directeur van NS-dochter Servex, Madeleine van der Zwaan: “De stationsomgeving is een knooppunt van bedrijvigheid en ontmoetingen. Op die centrale plek speelt Servex graag in op de toenemende behoefte aan een flexibele werkplek en vergaderruimte. Naast het diverse winkelaanbod op het station van eten, drinken en non-foodmerken als HEMA, Rituals en Sissy Boy, breidt Servex haar diensten nu verder uit op het station door de samenwerking aan te gaan met Seats2meet.com.” Servex zet hiermee samen met Seats2meet.com een stap richting het nieuwe werken.

Seats2meet.com speelt in op het nieuwe werken door het creëren van een inspirerende plek, die op een laagdrempelige manier toegankelijk gemaakt wordt voor een breed netwerk. Dit wordt ondersteund met kennisuitwisseling, evenementen, en culturele happenings zoals boekpresentaties en lezingen. “Binnen 5 jaar bestaat de beroepsbevolking voor 40-45 procent uit kennisnomaden. Deze “knowmads” maken veel gebruik van openbaar vervoer. De samenwerking met Servex voor de exploitatie van Seats2meet.com locaties voelt dan ook erg goed. We kunnen veel van elkaar leren”, aldus Ronald van den Hoff, die samen met compagnon Marielle Sijgers in 2007 de eerste pilot-vestiging opende.