Utrecht,
14
juni
2017
|
18:24
Europe/Brussels

NS en Velocity; een logische combinatie

De regio Arnhem/Nijmegen staat van 13 t/m 16 juni geheel in het teken van het Velocity Congres. Het grootste fietscongres ter wereld. NS kan daar natuurlijk niet ontbreken met o.a. haar succesformule OV-fiets, een fietsdeelsysteem speciaal voor die ‘last mile’ van treinreizigers en andere OV-reizigers. Speciaal voor het congres heeft NS 200 OV-fietsen beschikbaar gesteld aan de congresgangers.

Daarnaast vertrok er vandaag een speciale Velocity trein van Nijmegen, via Arnhem naar Amsterdam voor 700 congresgangers die een fietstour gingen doen in Amsterdam. Deze treinrit was aangeboden door NS aan Velocity. Aan boord van de trein ontvingen de congresgangers informatie over de het Nederlandse landschap en over de combinatie fiets/trein in Nederland en de rol van NS hierin.

Tegelijkertijd vond er een persevent plaats in het voorste gedeelte van de trein. Onder andere Libor Lochman, directeur van de CER (Community of European Railway and Infrastructure companies) en Bernhard Ensink secretaris generaal van ECF (European Cyclists’ Federation) en regiodirecteur Ineke van Gent van NS spraken over de succesvolle combinatie van trein en fiets. Algehele conclusie was dat NS ver vooruit loopt op dit gebied vergeleken met andere buitenlandse treinvervoerders. Uiteraard mede door de succesformule van OV-fiets en het vele werk dat NS samen met ProRail en gemeentes verzet inzake fietsparkeerplekken.

Morgen 15 juni zal Roger van Boxtel (CEO NS) samen met Pier Eringa (CEO ProRail) als keynote speaker spreken tijdens het congres. Hierover vindt u morgen meer informatie op deze nieuwspagina.