Utrecht,
04
september
2022
|
18:45
Europe/Brussels

NS: geslaagd Formule 1-weekend

Samenvatting

NS heeft dit F1- weekend ruim 120.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht en weer naar huis. We reden het hele weekend een uitzonderlijke dienstregeling met iedere 5 minuten een trein op maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo brachten we 10.000 reizigers per uur naar de vrije trainingen, de kwalificatie en de Formule 1 race. Het weekend is goed verlopen. Alle racefans die per trein naar Zandvoort zijn gereisd, waren op tijd op het circuit om de races bij te wonen. De sfeer was feestelijk. NS kijkt terug op een mooi raceweekend met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen.

We zijn trots dat we ook dit jaar, met eenderde meer bezoekers aan de Formule 1 dan vorig jaar, alle racefans per trein snel en veilig naar hun race hebben kunnen brengen. Dit hadden we niet kunnen doen zonder de inzet van alle NS-en ProRail-collega's die er dit weekend stonden voor onze reizigers. De vele collega’s op de treinen, stations, in de winkels en achter de schermen, hebben dit weekend tot een succes gemaakt. Het enthousiasme van onze reizigers is hartverwarmend en de winst van Max Verstappen natuurlijk helemaal geweldig.

Tjalling Smit, Lid van de Raad van Bestuur

Warme ontvangst
De racefans die met de trein kwamen, zijn op de stations door 300 extra NS-collega's opgevangen en de weg gewezen richting de juiste trein en -eenmaal op Zandvoort- naar het circuit. De stations zijn voorzien van route-aanduiding in Formule 1-stijl. Als leuk aandenken aan dit speciale weekend, konden alle racefans met Stig op de foto.

Voorbereiding
Samen met ProRail hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel gereed om verstoringen snel op te lossen. Dit heeft ervoor gezorgd dat -ondanks een paar verstoringen- de meeste F1-reizigers weinig overlast hebben ervaren.

Racefans op weg naar huis
Ondertussen is de terugreis voor veel fans in volle gang. Wij verwachten nog grote groepen reizigers de komende uren met de trein naar huis te brengen. Veel collega's zijn nog de hele nacht aan het werk om dit in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat we al onze reizigers morgen weer in schone treinen en op schone stations kunnen ontvangen. 

download
F1 Compilatie alle dagen - V1