Utrecht,
23
maart
2018
|
15:20
Europe/Brussels

Kleine inhaalactie vergeten check-uits

NS herinnert deelnemers NS Extra ruim 125.000 keer aan een vergeten check-uit

NS heeft sinds medio 2016 al ruim 125.000 herinneringen voor een vergeten check-uit gestuurd aan deelnemers van het klantprogramma NS Extra. Totaal is via NS Extra al voor ruwweg een half miljoen euro aan vergeten check-uits gecorrigeerd – geld dat de reizigers hebben teruggekregen. NS Extra heeft inmiddels al 550.000 deelnemers. De reminder is een populaire feature. Elke reiziger met een persoonlijke OV-chipkaart kan zich aanmelden voor NS Extra.

Wanneer je op saldo reist, wordt bij het inchecken het instaptarief van je saldo afgeschreven. Bij het uitchecken wordt normaal het instaptarief teruggestort en krijg je alleen de gereisde kilometers in rekening gebracht. Als je niet uitcheckt, betaal je dan dus (wanneer je niet meedoet aan NS Extra) het volledige instaptarief. Alleen daarom al is deelname aan NS Extra aantrekkelijk.

Vanaf vandaag ontvangt een aantal deelnemers aan het programma NS Extra een mailbericht met daarin de melding dat een oudere vergeten check-uit alsnog is gecorrigeerd. Bij een aantal deelnemers van NS Extra heeft de registratie van vergeten check-uits sinds augustus 2017 niet goed gewerkt. Het gaat hier om de groep NS Extra gebruikers waarbij NS automatisch het check-uit station bepaalt op basis van het reisgedrag. Omdat deze groep deelnemers uiteraard recht hebben op correctie, gaat NS komende week dit in orde maken. Het gaat hier totaal om nog eens 15.000 vergeten check-uits.

De verwachting is dat dit jaar het aantal deelnemers van NS Extra verder zal groeien richting de 800.000 deelnemers. Naast de checkout alert profiteren deelnemers ook van tijdelijke aanbiedingen om voordelig te reizen of op de stations bijvoorbeeld bij Julia’s of La Place.