18
februari
2010
|
00:00
Europe/Brussels

NS investeert fors in grote stations

NS investeert fors in de ontwikkeling van de grote stations. Station Leiden fungeert als proeftuin voor de vernieuwingen.

De capaciteit van een aantal grote stations schiet door de steeds grotere reizigersaantallen tekort. Daarom worden de stations Arnhem, Breda, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal vergroot en inclusief hun omgeving compleet vernieuwd. Ook worden de reizigersvoorzieningen uitgebreid. NS steekt hier euro 137 miljoen in. Op veel grote stations wordt het aanbod voor de klant gegroepeerd in overzichtelijke 'werelden’ als horeca, mode en media. Op station Leiden loopt hiermee een proef; in 2009 zijn deze werelden op dit station ingericht.

Eerste HEMA op station
NS heeft in 2009 nieuwe winkels en restauraties geopend op stations: zo werd voor het eerst een HEMA op een station geopend, de komende jaren zal NS meer HEMA’s op grote NS-stations openen. In 2009 werden in Amsterdam en Utrecht de eerste vestigingen van de koffieketen Starbucks, twee van meet af aan regelrechte publiekstrekkers. Begin 2010 werd op station Leiden een nieuwe Starbucks geopend.