Utrecht,
03
november
2022
|
21:49
Europe/Brussels

NS-Jaarverslag wint FD Henri Sijthoffprijs

Samenvatting

Donderdagavond heeft NS de FD Henri Sijthoff-prijs in ontvangst genomen voor het jaarverslag 2021. De vakjury benoemt NS tot winnaar in de categorie ‘Niet beursgenoteerd’. Andere genomineerden in deze categorie waren Alliander en Dura Vermeer Groep.

De jury roemt het jaarverslag van NS om de fijne leesbaarheid, de verslaglegging van de impact van de pandemie en een duidelijke rapportage van de buitenlandse activiteiten van NS-dochter Abellio. 

Bert Groenewegen, CFO van NS: “Ik ben supertrots op de erkenning die we voor ons jaarverslag krijgen. NS is een maatschappelijk bedrijf. 11 miljoen Nederlanders reizen jaarlijks met de trein. We zijn een onmisbaar onderdeel van de Nederlandse samenleving en daarom aan de samenleving verplicht transparant verantwoording af te leggen over onze prestaties en resultaten, maar ook over onze uitdagingen, dilemma’s en de turbulente tijd waarin we nu zitten. We proberen dat elk jaar weer in onze jaarverslag zo goed mogelijk te doen.” 

De FD Henri Sijthoff-prijs is een jaarlijks terugkerende prijs van het Financiele Dagblad voor ondernemingen die zich onderscheiden in hun financiële verslaglegging 

Bekijk ons jaarverslag op www.nsjaarverslag.nl