Utrecht,
05
september
2021
|
19:05
Europe/Brussels

NS kijkt terug op een geslaagd Formule 1-weekend

Samenvatting

NS heeft tijdens dit F1-weekend een kleine 90.000 racefans met 522 treinen naar Zandvoort en ’s avonds ook weer naar huis gebracht. Hiervoor reed er drie dagen lang iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. De gehele operatie, die we samen met ProRail hebben voorbereid, is goed verlopen. We kijken dan ook terug op een geslaagd Formule 1-weekend, met als kers op de taart natuurlijk de winst van Max Verstappen.

Ik ben trots op wat we dit weekend onze reizigers richting het circuit hebben kunnen bieden. En wil alle collega’s die deze uitzonderlijke operatie mogelijk hebben gemaakt enorm bedanken. Veel Nederlanders hebben door de coronacrisis lange tijd geen gebruik kunnen maken van de trein. Voor veel reizigers was de reis naar Zandvoort dan ook een hernieuwde kennismaking met NS.
Tjalling Smit, Lid van de Raad van Bestuur
download
NS Terugblik F1 2021

Extra collega’s
300 extra collega’s hebben ervoor gezorgd dat alle racefans die de trein namen, goed zijn aangekomen en de weg konden vinden naar het circuit. Samen met ProRail hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel paraat zodat een storing snel verholpen kon worden.

Terugtocht op gang
Inmiddels is de terugtocht naar huis in volle gang. De komende uren verwachten wij nog veel racefans thuis te brengen. Om ervoor te zorgen dat we morgen al onze reizigers weer hun herkenbare dienstregeling kunnen bieden in een schone trein, zijn vannacht nog veel collega’s hard aan het werk.