01
juli
2011
|
00:00
Europe/Brussels

NS kleurt roze deze zomer

  • NS geeft vorm aan diversiteitsbeleid door deelname rozeevenementen

NSstreefteen cultuur na waarin iedere medewerkermet zijn unieke combinatie van kenmerken wordt gewaardeerd om de bijdrage diehij of zij levert. Daarbij mag geslacht, leeftijd, afkomst of seksuele voorkeurgeen enkele rol spelen. Om daad bij het woord te voegen is NS dan ook metplezier deze zomer weer deelnemer aan‘roze evenementen’ in heel Nederland;Roze Zaterdag in Groningen, de Roze Maandag van de Tilburgse Kermis en de CanalParade in Amsterdam.

Merel van Vroonhoven,directielid NS, vaart 6 augustus mee met de Canal Pride in Amsterdam:“NS is een bedrijf waar we samen het verschil maken vooronze reiziger. Of je nu man of vrouw bent, jongere of oudere, hetero of homo, ofwaar je ook vandaan komt. Iedereen is welkom bij NS.”

Trainbow
In het najaar van 2009 is het netwerk Trainbowopgericht. Trainbow komt op voor Gays, Lesbians, Bisexuals en Transgenderswerkzaam binnen de spoorbranche. Bettina Haarbosch, voorzitter van Trainbow:“Nederland wordt geprezen om zijn tolerantie en de homo-emancipatie is formeelgeslaagd, toch blijkt uit onderzoek dat de sociale acceptatie van dezeminderheid onvoldoende is. Dat homo’s liever in de kastblijven op het werk omdat zij zich niet vrij genoeg voelen.” Trainbow en haar135 leden willen o.a. via de roze evenementen samen met haar werkgever latenzien dat de kastdeuren wijd open staan bij NS.

Roze Evenementen
Op zaterdag 2 juli vindt Rozezaterdag plaats in Groningen. NS verwelkomt net als in andere jarenalle bezoekers van het evenement op het station en in de trein.
De Tilburgse Kermis van 22 t/m 31 juliis goed bereikbaar met de trein, NS zet voor alle bezoekers extra lange en ooknachttreinen in. Onderdeel van de Tilburgse kermis is de RozeMaandag op 25 juli. Om de twintigste verjaardag van dit evenement tevieren rijdt NS met een speciale Roze Maandag Express.
Op 6 augustus vaart NS in Amsterdam met een eigen boot mee in de CanalParade. De NS-boot is voortgekomen uit een initiatief van demedewerkers, een boot door en voor NS-ers. Op het versierde station heet NS alledeelnemers en bezoekers welkom. Ook zet NS extra treinen in.