Utrecht,
10
oktober
2018
|
07:00
Europe/Brussels

NS: Korting op warme dranken met eigen beker

Vanaf woensdag 10 oktober 2018 krijg je ook 25 eurocent korting bij Julia’s, AH to go en Railcatering als je koffie, thee of warme chocolademelk bestelt en je eigen herbruikbare beker meeneemt. Jaarlijks bestellen we op treinstations meer dan dertig miljoen warme dranken. Het meeste daarvan drinken we uit wegwerpbekers. Al die bekers zorgen samen voor veel afval. Door je eigen beker mee te nemen, verminder je afval en krijg je korting. Mooi meegenomen! Vanaf nu is het mogelijk om korting te krijgen met een eigen beker bij meer dan 200 winkels op het station.

Op dit moment kunnen we de wegwerpbekers die we gebruiken nog niet recyclen. De bekers belanden bij het restafval en worden verbrand. Dat is zonde. Door het meenemen van een eigen beker te stimuleren willen we het afval verminderen en daarmee het verlies van waardevolle grondstoffen tegengaan. Ook onderzoeken we of het mogelijk is om de huidige wegwerpbekers te recyclen tot bijvoorbeeld wc-papier.

Groener en goedkoper
Anita Wetterhahn-Reijnen is directeur Retail NS Stations en vertelt: “Door het meebrengen van je eigen beker verminder je niet alleen afval, je voorkomt ook zwerfafval. Denk aan rondslingerende wegwerpbekers of losse plastic deksels op straat.” Bij steeds meer winkels op stations geldt een korting als je zelf een beker meeneemt. Onder andere Kiosk, StationsHuiskamer, Starbucks, Pret A Manger en LEON bieden al langer deze mogelijkheid. Ze vervolgt: “Ik hoop en verwacht dat meer winkels zich aansluiten bij de kortingsactie. Hoe meer winkels meedoen, hoe groter de impact.”

Pop-up Utrecht Centraal
Op 10 oktober opent de pop-up winkel ‘Af van afval’ op station Utrecht Centraal. Tot en met 15 oktober zijn hier producten te koop die gemaakt zijn van gebruikt NS-materiaal. Denk aan tassen van vervangen treinstoelbekleding of dienbladen en vogelhuisjes van voormalige informatieborden. Om het gebruik van een eigen beker te stimuleren en bekender te maken onder reizigers, zijn er in de pop-up ook herbruikbare bekers te koop. Daarnaast worden reizigers via onder andere Facebook, op locatie via de deelnemende winkels en in de trein geïnformeerd over de korting.

Neem jij een eigen beker mee? Laat het ons weten via #Brengjebeker.

Klik hier voor meer informatie over het meenemen van je eigen beker in ruil voor korting.