Utrecht,
23
januari
2019
|
08:25
Europe/Brussels

NS lanceert eerste Nederlandse WhatsApp-thriller

Update donderdag 7 februari

Meer dan de helft van de ontvangers zou de WhatsApp Treinthriller aanbevelen aan een vriend, zo blijkt uit een evaluatie onder 720 deelnemers. Ook gaf 93% aan vaker een soortgelijk cadeautje van NS te willen ontvangen. Vooral het karakter ‘Jens Tinder’ kon op veel sympathie rekenen, van de 7 personages ontving hij de meeste reacties van meelevende lezers.

De treinthriller is opgevallen bij de Koninklijke Bibliotheek en zij hebben interesse getoond om de eerste Nederlandse WhatsApp-thriller in het archief op te nemen. NS en de bibliotheek bekijken samen wat een mogelijke vorm zou zijn.

Al met al een uniek en spannend experiment, dat gewaardeerd werd door onze reizigers. Of het een vervolg gaat krijgen is nog niet besloten, volg ons op sociale media voor de meest actuele acties en nieuwtjes.

Update woensdag 30 januari

Langzamerhand krijgen de ontvangers van Ontspoord meer gevoel bij het verhaal van Sarah en waarom zij de app-jes van haar ontvangen. Door ristricties vanuit WhatsApp (maximaal aantal mensen dat je tegelijk mag berichten) zijn een aantal berichten samengevoegd en hebben we meer tijd vrijgemaakt voor het versturen. Het totaal aantal komt nu uit op ongeveer 160 berichten. Ontvangers reageren massaal op de berichten (waarbij "Hans" er met kop en schouder boven uit steekt), @OntspoordNS, een weblog,  vele online reacties en de spontaan aangemaakte  WhatsApp-groepen laten de betrokkenheid van de "lezers" zien. Het team is erg druk met dit unieke experiment en haalt tegelijk veel plezier uit de reacties. Vrijdag rond 18.00u zal de laatste app verstuurd worden.

 

Update 23 januari 11.00 uur
Aanmelden voor Ontspoord is helaas niet meer mogelijk. Ook de extra plekken zitten vol. Mocht je een plek hebben bemachtigd, deel de berichten vooral met geinteresseerden.

Update 23 januari 10.00 uur
Vanwege de grote interesse hebben we het aantal deelnemers verdubbeld en stellen we nog 1.000 extra plekken beschikbaar. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is helaas beperkt.

Op maandag 28 januari lanceert NS de eerste WhatsApp-thriller van Nederland: Ontspoord. Reizigers kunnen zich aanmelden door een appje met ONTSPOORD AAN te sturen naar 06 57 54 xx xx. Deelnemers kunnen een week lang het verhaal volgen van Sarah, die na een werkborrel per ongeluk iets ziet wat ze niet had mogen zien en verdwijnt. Lukt het haar om haar onschuld te bewijzen voor ze gevonden wordt?

Het verhaal bestaat uit ongeveer 210 berichten (tekst, foto en video) die gedurende een week gedeeld worden. Tijdens de ochtendspits van maandag 28 januari verschijnen de eerste berichten van Ontspoord. Tussen de appjes van familie, vrienden of collega’s maken lezers kennis met de verschillende personages. Als de week vordert ontvouwt een bloedstollende klopjacht. Vrijdagmiddag is de ontknoping en zal geen Whatsapp-timeline meer hetzelfde voelen.

Aanmelden voor Ontspoord is anoniem en kan tot uiterlijk zondag 27 januari 20.00 uur. Afmelden kan altijd door ONTSPOORD UIT te appen. Kijk op ns.nl/ontspoord voor meer informatie en de voorwaarden.