Rotterdam,
21
december
2019
|
14:28
Europe/Brussels

NS lanceert holografische 3D Wall op station Rotterdam Centraal

De stationshal van Rotterdam Centraal wordt deze winter op bijzondere wijze verlicht. In samenwerking met Hypervsn heeft NS een grote holografische ‘3D Wall’ neergezet. Het is een primeur voor Rotterdam Centraal. Dit is de eerste keer dat in Nederland deze technologie op deze schaal wordt gebruikt.

Winterse sfeerverlichting zie je op veel stations. NS wil de donkere dagen zo aangenamer maken voor reizigers. Het nieuwe Rotterdam Centraal bestaat dit jaar 5 jaar. Reden voor NS om dit jaar grootser uit te pakken met de winterverlichting. Waar de voorgaande twee jaren de prachtige licht-kristallen van de Rotterdamse kunstenaar Marco Broeders het plafond van de stationshal sierden, prijkt nu de holografische muur van Hypervsn.

Kleine windturbines

Hypervsn ontwikkelde een manier om via kleine windturbines, 3D hologrammen te projecteren. De 3D Wall die op Rotterdam Centraal staat bestaat uit 35 propellers. Elke propeller beschikt over 4 rotorbladen met vrijwel onzichtbare led-lampjes. De propellors maken 3600 omwentelingen per seconde. Dit is sneller dan ogen kunnen waarnemen, waardoor er prachtige 3D holografische afbeeldingen in de lucht verschijnen.

Er zal de komende periode een groot aantal afbeeldingen en clips getoond worden op Rotterdam Centraal. Animaties van winterse en spoorse taferelen, maar ook een terugblik op het oude station.

De 3D Hypersvsn Wall is tot 21 januari op Rotterdam Centraal te zien.

download
3D Wall op Rotterdam Centraal