Utrecht,
04
oktober
2018
|
11:00
Europe/Brussels

NS, Mecanoo en Gispen presenteren visie op treininterieur

Vandaag presenteren NS, architectenbureau Mecanoo en projectinrichter Gispen een gezamenlijke visie op het treininterieur van de toekomst tijdens de Innovation Expo in Rotterdam. De uitdaging: meer plek creëren in de trein en optimaal inspelen op de verschillende reizigersbehoeften. In een virtuele omgeving en uitgerust met een 3D-bril kunnen bezoekers door de trein lopen en een idee krijgen van het interieur.

Vernieuwing betekent voor NS dat we toonaangevende partners vragen om met frisse blik te kijken naar de dagelijkse treinreis van onze reizigers en de meest passende inrichting van de trein. Hoe creëren we meer ruimte in de spits en verhogen we het comfort en de beleving gedurende de rest van de dag? Ik ben erg geïnspireerd door de resultaten van deze samenwerking. Deze trein van de toekomst maakt dat je meer uit je dag kunt halen, doordat je bijvoorbeeld ongestoord kunt werken. Reistijd wordt op die manier werktijd. Of lees-, klets- of chilltijd. De trein maakt het allemaal mogelijk, de reiziger bepaalt”, Tjalling Smit, Raad van Bestuur NS

Dutch Design Week
De Innovation Expo gemist? Tijdens de Dutch Design Week van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven kan iedereen die wil het mogelijke treininterieur van de toekomst virtueel bekijken. Ga hiervoor naar het Virtual eXperience Lab te vinden op het Ketelhuisplein, het gratis toegankelijke festivalhart van de Dutch Design Week.

Klik hier voor een aantrekkelijke reisaanbieding.

Download het persbericht (zie rechts) voor meer informatie.