Utrecht,
19
oktober
2020
|
09:18
Europe/Brussels

NS opent 30e Fiets & Service winkel op station Arnhem Centraal

Vandaag opent NS op station Arnhem Centraal de 30e Fiets & Service winkel. Reizigers kunnen bij de Fiets & Service winkels in de fietsenstallingen terecht voor fietsreparaties en –accessoires. Dit jaar opent NS nog vestigingen op de stations Eindhoven Centraal en Ede-Wageningen.

Ruim 44% van de treinreizigers komt op de fiets naar het station. Voor stations in de grotere steden ligt het percentage zelfs tussen de 50 en 60%. Fiets & Service helpt deze reizigers met onderhoud of reparaties voor hun fiets, zodat zij snel weer op weg kunnen. De belofte is: voor 10.00 uur binnen, om 16.00 uur klaar. En anders een gratis leenfiets.

Rob van der Mee, leidinggevende Fiets & Service winkel station Arnhem Centraal: “Ik werk nu 36 jaar in de fietsenstalling op dit station. Ik heb de stalling steeds groter en moderner zien worden. Het wordt allemaal steeds makkelijker. Bij de nieuwe Fiets & Service winkel krijgt de klant bijvoorbeeld meteen een smsje zodra de fietsreparatie klaar is. Handig toch?”

Voor de medewerkers in de winkels en fietsenstallingen werkt NS sinds 2007 samen met stichting Rataplan. Deze stichting biedt onder andere werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met RataPlan wil NS zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden. De service in de winkels en fietsenstallingen werd door reizigers het afgelopen jaar met een 8 beoordeeld, blijkt uit klantonderzoek van NS.