24
augustus
2010
|
00:00
Europe/Brussels

NS opent eerste mobiele winkel van Shakies

Vandaag opent Servex, het retailbedrijf van NS, op station Nijmegen haar eerste mobiele winkel van Shakies. Ten opzichte van de bestaande Shakies-winkels biedt deze mobiele variant een veel kleinere, maar nog steeds een representatief aanbod van vers fruit, shakes, juices, koffie en bagels voor de reiziger op het station. Servex test met deze mobiele verkoopformule hoe het is om te werken en te verkopen vanuit een kleine winkel.

'Door de flexibiliteit en geringe omvang van minder dan 3 meter doorsnee, biedt deze mobiele winkel wellicht uitkomst voor stations in verbouwing. Daar is ruimte schaars en is het vaak nodig verkooppunten te verplaatsen. Deze mobiele winkel heeft de uitstraling van de – recent in Amsterdam succesvol gelanceerde – Shakies-formule: een hoge versuitstraling en veel aandacht voor fruit, sappen, shakes en bagels. De test zal moeten uitwijzen hoe we onze reizigers het beste kunnen bedienen op stations in verbouwing of op stations waar tijdelijk veel reizigers zijn door een evenement’, aldus Madeleine van der Zwaan, algemeen directeur Servex.

Het aanbod van winkels op station Nijmegen wordt nog verder vernieuwd. Vanaf begin september zorgt de Brooodzaak voor een stevig aanbod van (belegde) broodjes inclusief een speciaal ontbijtassortiment. En later in september komt op de plek van C’est du Pain een inloop Kiosk met een groot aanbod van snacks, lectuur en koude en warme dranken voor onderweg. In slechts een maand tijd krijgen drie winkels in station Nijmegen een hele nieuwe en frisse uitstraling.