Utrecht,
04
september
2015
|
11:05
Europe/Brussels

NS opent OV-fiets pop-up store station Amsterdam Zuid

  • Pop-up store op Zuidplein vanaf vrijdag 4 september
  • Extra OV-fietsen op 10 stations

Reizigers huren 1,5 miljoen keer per jaar een OV-fiets. Maar soms grijp je mis als je met een OV-fiets naar je eindbestemming wilt. Om aan de grote vraag naar OV-fietsen te voldoen, opent NS vrijdag 4 september op station Amsterdam Zuid een OV-fiets pop-up store. Deze is in de piekmaanden september en oktober geopend. Ook op andere stations, waaronder Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal worden extra OV-fietsen geplaatst.

Piek in vraag naar OV-fiets

Uit ervaring weet NS dat de animo voor de OV-fiets in de maanden september en oktober het grootst is. De vakantie is voorbij en het weer is vaak nog goed genoeg om te fietsen. Op station Amsterdam Zuid is er in de fietsenstalling geen ruimte om extra OV-fietsen te plaatsen. Daarom kan de reiziger terecht in de tijdelijke OV-fiets pop up store tegenover de Starbucks op Zuidplein. De pop-up store is zeven dagen per week open van 7.00 uur tot 19.00 uur. Reizigers die nog geen OV-fiets-abonnement hebben, kunnen deze met hun persoonlijke OV-chipkaart ter plekke afsluiten. Na sluitingstijd kan de reiziger de OV-fiets terugbrengen in de fietsenstalling op Amsterdam Zuid die 24 uur per dag is geopend.

Extra OV-fietsen op 10 stations

Om ook op andere locaties aan de groeiende vraag te voldoen, plaatst NS in totaal op 10 populaire locaties extra OV-fietsen. Naast Amsterdam Zuid, Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal, gaat het om de stations: Utrecht Centraal, Den Bosch, Den Haag HS, Arnhem, Nijmegen, Groningen en Delft. In totaal gaat het om 1000 extra fietsen. Daarnaast plaatst NS extra fietsen tijdens grote evenementen, waaronder bij de Wereldhavendagen in Rotterdam komend weekend