Utrecht,
13
april
2017
|
09:00
Europe/Brussels

NS past Groepsretour aan na misbruik

Vertrek- en aankomststation zijn voortaan voor alle groepsleden gelijk

Tussenhandelaren verdienen op grote schaal geld aan Groepsretour, verschillende media maakten hiervan vorige maand melding. Bij zo’n twee miljoen euro aan verkochte kaartjes denkt NS aan mogelijk misbruik. Ook zijn er oplichters actief die verkochte kaartjes niet leveren, met gedupeerde klanten als gevolg. NS ziet zich hierdoor gedwongen om gebruik van het Groepsretour aan te passen.

NS Groepsretour is een kaart voor groepen die er samen een dagje op uit gaan. Bij het huidige Groepsretour is het mogelijk om als groep van verschillende stations te vertrekken. Dat maakt bemiddeling en doorverkoop aantrekkelijk. Met ingang van vandaag is dit aangepast. Het vertrek- en aankomststation zijn voortaan voor alle leden van een groep gelijk. Misbruik wordt op deze manier beperkt.

NS wil het ook in de toekomst aantrekkelijk houden voor groepen om voor de trein te kiezen. Met de consumentenorganisaties in het Locov is afgesproken dat we verder onderzoeken hoe wij het groepsreizen tijdens de daluren kunnen blijven stimuleren.

Meer informatie over het Groepsretour is te lezen op ns.nl/groepsretour