Utrecht,
27
augustus
2023
|
18:46
Europe/Brussels

NS: Record aantal reizigers in F1-weekend

Opperbeste sfeer in treinen en op stations

Samenvatting

NS heeft dit F1- weekend ruim 134.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht. In de geschiedenis van het evenement zijn nog nooit zo veel mensen met de trein naar Zandvoort gekomen. NS rijdt de hele avond 12 treinen per uur om alle racefans thuis te brengen.

Het weekend is tot dusver goed verlopen. Door het regenachtige weer op zaterdag en zondag hebben nog meer fans de trein genomen. Iedereen die per trein naar Zandvoort is gereisd, was op tijd op het circuit om de races bij te wonen. De sfeer in de treinen en op de stations was feestelijk en NS kijkt terug op een mooi weekend met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen. 

We reden het hele weekend een uitzonderlijke dienstregeling met iedere 5 minuten een trein op maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo brachten we 10.000 reizigers per uur naar de vrije trainingen, de kwalificatie en de Formule 1 race. 

Ook dit jaar hebben we weer veel bezoekers snel en veilig naar hun race gebracht. Door de regenbuien waren het er dit jaar nog meer dan voorgaande edities. Dit hadden we niet kunnen doen zonder de inzet van alle NS- en ProRail-collega's voor en achter de schermen. En niet in de minste plaats door de feestelijke sfeer die onze reizigers onderweg in de trein en op de stations hebben meegebracht. Zo was het een feest voor iedereen! De winst van Max Verstappen maakt het helemaal af.

Tjalling Smit, Lid van de Raad van Bestuur

Warme ontvangst
De racefans die met de trein kwamen, zijn op de stations door 300 extra NS-collega's opgevangen en de weg gewezen richting de juiste trein en -eenmaal op Zandvoort- naar het circuit. De stations zijn voorzien van route-aanduiding in Formule 1-stijl. Als leuk aandenken aan dit speciale weekend, konden alle racefans met Stig op de foto.

Racefans op weg naar huis
Ondertussen is de terugreis voor veel fans in volle gang. Wij verwachten nog grote groepen reizigers de komende uren met de trein naar huis te brengen. Veel collega's zijn nog de hele nacht aan het werk om dit in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat we onze reizigers morgen weer in schone treinen en op schone stations kunnen ontvangen. 

download