Utrecht,
16
december
2019
|
14:57
Europe/Brussels

NS Reisassistentie op 10 extra stations

Vanaf februari ook 's nachts NS Reisassistentie

Sinds afgelopen zondag – met ingang van de nieuwe dienstregeling – kunnen reizigers met een beperking gebruikmaken van NS Reisassistentie op 10 extra stations. In totaal kunnen reizigers nu op 143 stations waar NS stopt, hulp krijgen bij het in-, over- en uitstappen. De komende jaren worden daar de resterende 104 stations* aan toegevoegd. Voor 2025 zijn alle stations waar NS stopt voorzien van reisassistentie. Vanaf februari 2020 is NS Reisassistentie ook voor de nachttreinen beschikbaar. Reizigers krijgen zo ook ’s nachts de benodigde ondersteuning.

De 10 stations zijn: Zaandijk Zaanse Schans, Halfweg Zwanenburg, Heiloo, Den Haag Ypenburg, Hoorn – Kersenboogerd, Amsterdam Science Park, Grou Jirnsum, Amersfoort Schothorst, Veenendaal – West en Kapelle Biezelinge. Reizigers kunnen NS Reisassistentie aanvragen via de NS-app, via NS.nl/reisassistentie of telefonisch. Dit hoeft maar één uur van tevoren.

Hulp in de nacht
NS Reisassistentie wordt aangeboden van de eerste tot en met de laatste trein. Momenteel zijn de nachttreinen nog uitgesloten. Daar komt vanaf 4 februari 2020 verandering in. Dan is het ook mogelijk om ’s nachts gebruik te maken van NS Reisassistentie. NS komt hiermee tegemoet aan een belangrijke wens van de Roos Prommenschenckel Foundation.

Contactloos
In navolging van Europese regelgeving zijn alle 677 NS kaartautomaten in de afgelopen periode voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen. Deze functionaliteit is aangebracht op een hoogte die bereikbaar is voor reizigers in een rolstoel of scootmobiel en goed vindbaar voor reizigers met een visuele beperking. Alle NS kaartautomaten zijn ook uitgerust met Hulp Op Afstand. Met één gratis telefoontje kunnen reizigers ondersteuning krijgen bij de bediening van de automaat.

Bekijk de kaart onder downloads en gebruik het plus-teken om het beeld te vergroten.
* Op 2 stations wordt NS Reisassistentie geïntroduceerd voor reizigers die geen brug nodig hebben.