Utrecht,
20
juli
2021
|
15:30
Europe/Brussels

NS Reisassistentie op vernieuwd station Alkmaar Noord

Samenvatting

Vandaag is het vernieuwde station feestelijk geopend en kunnen reizigers met een beperking die assistentie nodig hebben bij het in- en uitstappen nu ook van en naar station Alkmaar Noord reizen. Het afgelopen jaar heeft ProRail samen met gemeente Alkmaar het station vernieuwd. Zo zijn er nieuwe perronoverkappingen met zonnepanelen, is de tunnel verbreed, nieuw meubilair geplaatst en de wachtruimte vernieuwd. Daarnaast zijn er liften geplaatst. NS heeft het station toegevoegd aan de lijst met stations waar NS Reisassistentie wordt aangeboden. De teller staat nu op 169 stations. Ter ere van de opening deelde NS koeken uit aan reizigers.

Wij zijn blij met dit mooie vernieuwde station voor onze reizigers. Naast een wachtruimte, verse koffie/thee, een toilet en een watertappunt, is het station door de nieuwe liften en de reisassistentie nu ook toegankelijk voor reizigers die hulp nodig hebben bij het reizen. Een belangrijke extra service voor onze reizigers.
Suzanne van Oostveen, manager stations

NS en ProRail vinden gelijkwaardige reismogelijkheden belangrijk, zelfstandig waar dat kan, met hulp waar nodig. Daarom werken we hard aan een treinreis zonder obstakels. Dat gaat bij ProRail van gelijkvloerse perrons tot aan trapleuningen met braille-informatie. Maar ook, zoals hier, om liften die drempelvrij toegang geven tot de perrons. Tegelijk heeft NS de assistentieverlening op dit station gestart, waardoor reizigers nu hulp kunnen krijgen bij het in- en uitstappen.

Alkmaar Noord is het 169e station waar NS reisassistentie verleent. In december dit jaar volgen nog circa 25 stations. In Noord-Holland zijn dat onder andere: Obdam, Driehuis, Krommenie-Assendelft, Diemen Zuid en Hilversum Mediapark. Voor 2025 zijn alle 247 stations waar NS stopt voorzien van reisassistentie.