Utrecht,
01
maart
2019
|
09:59
Europe/Brussels

NS Reisplanner in carnavalsstemming

Wie met de trein naar carnaval gaat en vooraf de reisplanner op de app raadpleegt, komt direct in de carnavalsstemming. Als je vandaag naar de “Drei uurkes Vurraf” gaat en je komt uit Muggenburg, dan reis je via Leemput, Oeteldonk naar Lampegat ! 101 steden zijn onder hun carnavalsnaam te vinden. En let op, deze steden liggen lang niet alleen beneden de rivieren. want zo kun je ook van Boemeldam (Purmerend) naar Waaienburg (Den Helder).

Vorig jaar was het een spontane actie van een collega die voor het eerst carnaval ging vieren. Gezien de enthousiaste reacties van reizigers toen wordt de actie dit jaar herhaald. Woensdag 6 maart, als de feestvierders hun askruisje hebben gehaald, dan wordt alles weer teruggezet.

NS pakt uit met carnaval

Maar de NS gaat deze dagen verder. Er rijden extra lange treinen en meer treinen in de avonduren om reizigers op hun feestplek van bestemming te brengen. Diverse stations zijn rijkelijk versierd in de lokale carnavalssferen zodat je als reiziger direct in de stemming komt. En op verschillende plaatsen wordt de prins weer feestelijk met een speciale trein ingehaald op het station, voordat de optocht verder de stad in gaat. We wensen al onze reizigers een fijne carnaval.