Utrecht,
07
januari
2016
|
12:05
Europe/Brussels

NS Reisplanner Xtra uitgeroepen tot beste Reis- en Vervoer App 2015

NS Reisplanner Xtra app is door iCulture verkozen tot de beste Reis- en Vervoer App van 2015. Piet Middelkoop, manager van het M-Lab is blij met iCulture Award, de prijs voor de beste Reis- en Vervoer App: ”Vorig jaar werd de iCulture Award voor het eerst uitgereikt, toen wonnen we de award voor beste app, nu dus weer een mooie erkenning in onze eigen categorie. Het winnen van deze prijs laat zien dat we ons werk niet voor niks doen en dat vakgenoten ons erkennen. Nu nog een keer de publieksprijs winnen voor beste App, want daar doen we het allemaal voor.”

Jurycommentaar: De officiële reisplanner van de NS vernieuwde flink in 2014 en zette die lijn verder voort in 2015. Het design van het reisadvies werd bijgewerkt en verspreid door het jaar heen kreeg de app steeds weer nieuwe handige functies. Zo kun je sinds dit jaar de app gebruiken voor uitgebreide informatie over stations en gaat de app verder dan het treinstation. Sinds juli kun je de NS Reisplanner Xtra namelijk ook gebruiken om je reis met het volledige openbaar vervoer te plannen, inclusief bussen en trams dus. Later werden er ook extra functies toegevoegd voor de OV-fiets en NS Zonetaxi, zodat je de NS Reisplanner Xtra nu als enige app kunt gebruiken als je op reis gaat in Nederland.

Dit jaar heeft iCulture awards in verschillende categorieën, naast de beste reis-en vervoer App, zijn er onder andere de App van het jaar, beste nieuwsapp, beste Nederlandse App en de afknAPPer van het jaar. Nieuwsgierig geworden? Kijk op http://www.iculture.nl/iculture-awards/#appjaar2015

Het M-lab gaat door met het verbeteren en uitbreiden van de functionaliteiten van de NS Reisplanner Xtra App. Piet: ”We zijn nu bezig de functionaliteiten voor mobiel kaartjes kopen en de treinradar toe te voegen aan onze app. Want volgend jaar willen we natuurlijk weer de prijs voor App van het jaar 2016 winnen.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.