Tilburg,
08
juli
2022
|
08:40
Europe/Brussels

NS rijdt All Inclusive naar Roze Maandag in Tilburg

Roze Maandag begint dit jaar al in de trein. Een oude bekende is daarvoor uit de kast gehaald: de Roze Maandag Express. Op de dag waarop gelijkwaardigheid, inclusie en acceptatie wordt gevierd in Tilburg tijdens de grootste kermis van de Benelux, brengt de Roze Maandag Express de eerste bezoekers vanuit Rotterdam -via Breda- naar Tilburg. Roze Maandag is op 25 juli.

TV-kok Hugo Kennis fluit de trein weg op Rotterdam Centraal en gaan voorop in de trein die bol staat van muziek, feest en lekkernijen van Albert Heijn. Zo’n 250 dragqueens, prijswinnaars en andere gasten kunnen dansen op de feestdeuntjes van de Weekend Club, eten en zien hoe All Inclusive het werk van de machinist en hoofdconducteur is. Want voor NS is gelijkwaardigheid en acceptatie niet iets dat je alleen moet prediken, maar ook iets dat je moet doen.

'Mr. Leather' Tio Lelieveld

“Dat is een van de redenen dat ik er werk”, zegt hoofdconducteur Tio Lelieveld. Hij is gek op leer en kreeg dit jaar de titel ‘Mr. Leather 2022’. “Ik voel me lekker, stoer en krachtig als ik leer draag.” Op zijn werk vinden ze het prachtig. “Mijn collega’s vinden het leuk en interessant. Natuurlijk zijn er collega’s die er weinig mee hebben en zich meer interesseren in de allernieuwste dubbeldekker. Maar voor mij zijn de twee werelden met elkaar vervlochten.”

Hetzelfde geldt voor de machinist van de Roze Maandag Express, machinist Richard a.k.a. Ruxy Bonaparte. Een echte Rotterdammer die regelmatig te vinden is in Café Bonaparte in Rotterdam. “Echt fantastisch dat deze trein in Rotterdam vertrekt en dat we mensen dan zo vrolijk meenemen naar Tilburg.” Uiteraard zijn Richard en Tio aanwezig in de Roze Maandag Express, samen met tientallen andere collega’s van NS.

Dienstregeling
Om 10.17 uur vertrekt de trein vanaf perron 2 op Rotterdam Centraal, om vervolgens om 11.16 uur aan te komen op perron 1 van station Tilburg.

Vertrek Rotterdam Centraal om 10.17 uur op spoor 2
Aankomst Dordrecht 10.31; vertrek 10.32 uur spoor 5
Aankomst Breda 10.57 vertrek 11.01 uur spoor 4
Aankomst Tilburg 11.16 uur spoor 1

VIP Pink Room
In de Roze Maandag Express is een speciale VIP-ruimte, de Pink Room. Hier worden prijswinnaars getrakteerd op verschillende lekkernijen en gaan ze 1e klas mee naar Tilburg. Daarna zijn ze de hele dag VIP-gast op Roze Maandag en krijgen ze twee gratis kaartjes voor attracties en toegang tot de VIP-opening van Roze Maandag in de Bierhal. NS geeft 4 VIP-tickets weg voor de Pink Room via social media.

De hele rit is live te volgen op radio en tv via Kermis FM en ook RadioNL doet live verslag vanuit de trein. Zanger Jeffrey Kuipers, bekend van het tv-programma De Hollandse Nieuwe, reist mee in de trein en is regelmatig in de uitzending te horen.

Pride Walk
Na aankomst gaat het feest verder op station Tilburg. Terwijl een dj lekkere beats draait op het voorplein, kan iedereen op de foto met de dragqueens die aanwezig zijn. De Albert Heijn to go wordt omgetoverd tot Albert Heijn To Gay en station Tilburg krijgt roze en regenboog kleuren. Rond 12.00 uur vertrekt de Pride Walk vanaf het station richting het kermisterrein voor de opening van Roze Maandag.

download

Kermisretour
Kijk in de Spoordeelwinkel voor het speciale kermisretour. Bij je bestelling ontvang je een voucher voor het Waaghalzenpakket/Kinderpakket en kun je gratis ritjes maken in attracties, samen met wat lekkers.
Waaghalzenpakket: Maak een ritje in de Airborne of Toxic en haal een oliebol of suikerspin.
Kinderpakket: Maak een ritje in de Teacups of Miniscooter en haal een oliebol of suikerspin.

Nachttreinen
NS zet nachttreinen in op Roze Maandag. Dit zijn de vertrektijden: Tilburg – Breda – Dordrecht – Rotterdam Centraal: vertrek uit Tilburg om 01.57 uur en 02.56 uur. 
Tilburg – Eindhoven: vertrek uit Tilburg om 01.30 uur en 02.30 uur.