Utrecht,
19
december
2023
|
10:39
Europe/Brussels

NS rijdt vakantiedienstregeling tijdens de Kerstvakantie

Tijdens de Kerstvakantie reizen er minder mensen met de trein en rijdt NS een vakantiedienstregeling. Van 25 december tot en met 5 januari rijden we doordeweeks ongeveer dezelfde dienstregeling als in het weekend gebruikelijk is. Op drukke trajecten rijden de treinen vaker. De tienminutentrein tussen Amsterdam en Eindhoven blijft van maandag tot en met donderdag (behalve Kerst en 1 januari) rijden en gaat ook op vrijdag rijden. In de daluren op vrijdag rijden ook op andere trajecten meer treinen.

Oudejaarsdag
Op oudejaarsdag rijden er zoals ieder jaar geen treinen meer na 20.00 uur. De treindienst wordt op nieuwjaarsdag vanaf 10.00 uur weer opgestart. Vanaf 01:00 uur rijdt wel het nachtnet Rotterdam – Delft – Den Haag – Leiden – Schiphol – Amsterdam – Utrecht, met extra stops op Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Sloterdijk. We verdubbelen de frequentie op de drukste momenten en trajectdelen. Voor het eerst krijgt ook Haarlem in de nieuwjaarsnacht een nachtverbinding met Amsterdam. De vroege treinen naar Schiphol vanuit Lelystad, Amersfoort, Alkmaar en Hoorn blijven op nieuwjaarsochtend rijden.

Internationale trein
Om zowel binnenlandse reizigers als internationale reizigers voldoende plek te bieden, rijden we van vrijdag 22 december tot en met maandag 8 januari extra binnenlandse treinen Amersfoort – Amsterdam Centraal vlak voor of na de Intercity Berlijn. Binnenlandse reizigers op dit traject dienen rekening te houden met kleine wijzigingen in vertrektijden en spoorwijzigingen.

Reisplanner bijgewerkt 
Wil je weten wat de aanpassingen voor jou betekenen? Bekijk dan onze Reisplanner op de website of in de app, alle wijzigingen zijn bijgewerkt.