Utrecht,
30
augustus
2022
|
12:26
Europe/Brussels

NS rijdt woensdag weer treinen, met uitzondering van actie-gebied

Samenvatting

Woensdag 31 augustus voeren vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV actie. Het is de vijfde dag van de aangekondigde estafettestaking. Na de actie van dinsdag rijdt NS woensdag 31 augustus weer treinen, met uitzondering van Zuid- en Oost-Nederland. We adviseren reizigers van, naar en binnen deze landsdelen alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet. De impact van de estafettestaking is groot. NS vindt het buitengewoon vervelend dat reizigers er zoveel last van hebben.

Het actiegebied raakt een groot deel van Zuid- en Oost-Nederland. Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, laten we treinen stoppen en vertrekken tot de grenzen van het stakingsgebied, te weten de stations Rotterdam Centraal, Dordrecht, Utrecht Centraal, Geldermalsen, Driebergen-Zeist*, Amersfoort en Zwolle. Daarnaast kunnen reizigers woensdagochtend nog hinder ondervinden van de gevolgen van de actie van vandaag, dinsdag 30 augustus, waarbij er in het hele land geen NS-treinen rijden. Mogelijk staan nog niet alle treinen op de juiste plek. Dat betekent dat reizigers rekening moeten houden met langere reistijden en vaker overstappen. De treinen van de regionale vervoerders blijven rijden. 

We adviseren al onze reizigers kort voor vertrek de Reisplanner te raadplegen. In de loop van vanavond is deze bijgewerkt. 

Internationaal (update 15:15 uur)
De internationale treinen rijden op woensdag 31 augustus. De treinen stoppen niet op de stations in de gebieden waar actie wordt gevoerd. Voor internationale reizigers betekent dit het volgende: 

  • Thalys en Eurostar rijden normale dienstregeling, er zijn geen wijzigingen in de stops van deze treinen 
  • De Intercity Berlijn stopt niet op de stations Apeldoorn, Deventer, Hengelo en Almelo 
  • De ICE’s en Nightjet Zurich en Nightjet Wenen/Innsbruck stoppen niet op station ’s-Hertogenbosch en station Venlo. Vanwege werkzaamheden in Duitsland rijden deze treinen een andere route dan gebruikelijk: de treinen gaan vanaf 
    Amsterdam – Utrecht – ’s-Hertogenbosch - Venlo – naar Duitsland
  • De Intercity Brussel stopt niet in Breda 

NS en haar internationale partners informeren de internationale reizigers over de impact van deze staking op hun reis. Ook de Internationale Reisplanner wordt aangepast.  

*Hier stond in een eerdere versie van dit bericht per abuis Ede-Wageningen