Utrecht,
21
februari
2016
|
10:48
Europe/Brussels

NS start busdienst Castricum-Amsterdam Sloterdijk tegen drukke treinen

NS rijdt vanaf maandag 22 februari met een spitsbus tussen Amsterdam Sloterdijk, Krommenie Assendelft en Castricum. Deze bussen moeten de drukte in de trein op dit traject voor reizigers verlichten en zorgen dat iedereen op tijd op de plaats van bestemming is.

Het gaat om een proef om te zien of de bus voor reizigers een alternatief is. Kiezen zij voor de bus, dan ontvangen zij een consumptiebon ter compensatie voor een langere reistijd. De tijdelijke maatregel die in december werd aangekondigd is bedoeld om al op korte termijn extra vervoercapaciteit te bieden.

De spitsbus is één van de maatregelen om de drukte in 2016 en begin 2017 tegen te gaan. Aan het einde van dit jaar stromen nieuwe sprinters die NS eind 2014 met spoed heeft besteld, geleidelijk in. Daarnaast zet NS bijvoorbeeld reservetreinen in en worden in bepaalde sprinters 1e klasstoelen weggehaald en vervangen door tweede klas-stoelen. In totaal krijgen 64 sprinters deze ombouw, wat 1000 extra 2e klasstoelen oplevert. NS is ook met overheden en busvervoerders in andere regio’s in gesprek voor de inzet van tijdelijke busdiensten.

Meer informatie over de spitsbus en andere maatregelen is te vinden op www.ns.nl/drukketreinen