Utrecht,
28
maart
2022
|
13:40
Europe/Brussels

NS start met rijden extra strandtreinen Zandvoort aan Zee

Met ingang van 2 april start NS weer met het rijden van extra strandtreinen naar Zandvoort aan Zee. Dit geldt voor de weekenden en tijdens feest- en vakantiedagen wanneer er strandweer wordt voorspeld. Deze treinen rijden van begin april tot begin oktober. Vorig jaar zijn we voor het eerst gestart met het eerder starten en langer in het jaar doorrijden van extra strandtreinen omdat gebleken is dat hier behoefte aan was. Een dag van tevoren zijn de extra treinen zichtbaar in de NS Reisplanner.

NS rijdt het hele jaar door twee Sprinters per uur/per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. Sinds 2020 reden we in juni, juli en augustus vier extra Sprinters tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Met ingang van vorig voorjaar plannen we in weekenden, feest- en vakantiedagen in april, mei en september ook deze extra vier Sprinters in, om bij strandweer voldoende treinen te rijden voor alle strandbezoekers. Gedurende de ochtend gaan er gefaseerd meer treinen rijden en in de loop van de avond bouwen we dit ook weer af.

In de planning wordt het mogelijk gemaakt om deze extra treinen niet te rijden wanneer we op basis van de weersvoorspellingen minder reizigers naar het strand verwachten. Zo stemmen we het aanbod af op de vraag. De NS Reisplanner is een dag van tevoren bijgewerkt, zodat reizigers van tevoren kunnen checken welke treinen er rijden.

Optimaal gebruik van alle treinen 

Twee treinen rijden direct van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee en terug. Deze treinen zijn vaak het drukst bezet. De overige vier treinen rijden tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Heb je als reiziger net de rechtstreekse trein van/naar Amsterdam gemist of was deze te druk? Dan is het advies de eerstvolgende trein richting Haarlem te nemen en daar over te stappen op de extra treinen naar Zandvoort aan Zee of Amsterdam. De reistijd voor de rechtstreekse trein en de reis met overstap is even lang. Zo maken we optimaal gebruik van de ruimte in alle treinen.