Utrecht,
22
september
2015
|
16:05
Europe/Brussels

NS start reisprogramma voor kinderen op Youtube

  • Sipke Jan Bousema presenteert Trein Battle;
  • Reislustige deelnemers gezocht;
  • Reisprogramma onderdeel van lespakket KlasseTV: 12 provincies voor je 12e

NS zoekt deelnemers voor een nieuw reisprogramma voor kinderen: Trein Battle. In elke aflevering checken twee teams de leukste bestemmingen van een provincie. Reisleider en presentator Sipke Jan Bousema beoordeelt in elke aflevering welk team het beste zijn opdracht vervult. Trein Battle wordt via YouTube uitgezonden op de website van NS. Het programma is onderdeel van een lespakket dat KlasseTV en NS starten om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de 12 provincies. Basisschoolleerlingen die mee willen doen, kunnen zich opgeven via info@klassetv.nl

Eerste Trein Battle: Friesland tegen Flevoland

De eerste aflevering van Trein Battle komt 3 oktober online op ns.nl/treinbattle. Hierin checkt een team de leukste bestemmingen van Flevoland en gaan ze de strijd aan met een team dat Friesland checkt. Sipke Jan Bousema: “In Trein Battle leren kinderen op uitdagende en eigentijdse manier Nederland kennen. Ik houd van reizen en weet nog goed dat ik voor het eerst als kind wegging uit Friesland. Daarom vind ik het zo leuk om kinderen te inspireren er op uit te gaan. Hoewel ik mij ben gaan richten op het producentschap, besloot ik nu een uitzondering te maken en het ook te presenteren.” Trein Battle is op Youtube ook te volgen voor kinderen die op school geen KlasseTV hebben.

Klasse TV: De 12 provincies voor je 12e

Trein Battle is onderdeel van een digitaal lespakket voor het vak aardrijkskunde of wereldoriëntatie op de basisschool. Het motto is: bezoek de 12 provincies voor je 12e.In elke les leren kinderen over een provincie: monumenten, natuur, bijzondere gebouwen en lokale eigenaardigheden. In 12 lessen komt het hele land voorbij. De kinderen werken aan een digitale reisgids, waarin ze hun eigen plaats op de kaart zetten. Welke bestemmingen zijn leuk voor kinderen? Wat moeten andere kinderen weten over jouw woonplaats? Elke bestemming die een klas op de kaart zet, maakt kans te worden gecheckt in het programma Trein Battle. Uiteindelijk leidt dit tot één online reisgids voor en door kinderen over Nederland.

Waarom een online reis-programma?

KlasseTV en NS kozen bewust voor een reisprogramma op Youtube: Kinderen kijken immers vooral online televisie op het moment dat hen dat uitkomt. In combinatie met Sipke Jan als ervaren presentator maakt NS kinderen enthousiast om Nederland te ontdekken en wil NS bijdragen aan de kennis over hun eigen land.