29
juli
2010
|
00:00
Europe/Brussels

NS Try Out Festival

Cultuur en plezier op vier stations: NS Try Out Festival

  • Drie dagen theater, muziek, film, kunst, literatuur op een uniek podium
  • Inspirerende wetenschappelijke en creatieve masterclasses
  • Speciale en verrassende experiences

Na een succesvol debuut op Leiden Centraal in oktober 2009, trapt station Amersfoort op 30 september 2010 af voor een nieuwe ronde NS Try Out Festivals. Vanwege het succes in Leiden doet het festival dit jaar vier stations aan: Amersfoort (30 september, 1 en 2 oktober), Groningen (7, 8 en 9 oktober), Leiden (14, 15 en 16 oktober) en Eindhoven (21, 22 en 23 oktober).

Drie dagen lang zijn de stations omgebouwd tot één groot festivalpodium met ruimte voor theater, muziek, film, kunst, literatuur, masterclasses en experiences. Tijdens de festivals staan alle activiteiten en voorstellingen in het teken van 'ontdekken en beleven’. De festivals zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Een van de uitgangspunten van het NS Try Out Festival is dat de volledige culturele programmering bestaat uit een evenwichtige combinatie van landelijk en lokaal talent, interessant voor jong en oud. NS geeft daar invulling aan in nauwe samenwerking met gemeentelijke en culturele partners uit de vier steden.

Het station wordt daarmee niet alleen een plek van aankomst en vertrek, maar ook van verblijven en vermaak. Een extra cultureel podium in de stad, klaar om nieuwe reizigers en bezoekers te inspireren, als meeting point of als toegangspoort tot de stad en tot de rest van Nederland. Met deze visie introduceerde NS dit bijzondere initiatief: het NS Try Out Festival.

Het volledige festivalprogramma is vanaf medio augustus te vinden op www.ns.nl/festival.