Utrecht,
06
mei
2016
|
19:03
Europe/Brussels

NS: 'Undercover in Nederland' gaat mogelijk om negen abonnementen

NS heeft vrijdagmiddag 6 mei 2016 gereageerd op een informatieverzoek van het TV-programma 'Undercover in Nederland'. Inmiddels staat een aankondiging van het programma online. De uitzending zal zijn op zondag 8 mei 2016.

Hier de reactie van NS op het informatieverzoek van de redactie.

Geachte redactie,

Dank voor het wijzen op deze mogelijkheid. We zijn het in de klantenbestanden nagegaan en deze combinatie (Altijd Vrij in combinatie met een buitenlands rekeningnummer) komt al nauwelijks voor. Het gaat binnen deze groep dan weer om een zeer klein aantal vergelijkbare gevallen waarbij sprake is van een betalingsachterstand. Dit zijn er nu negen op een totaal abonnementenbestand van 1,7 miljoen abonnementen.

NS gaat uit dat klanten bij de aanvraag van een abonnement te goeder trouw zijn. De kaarthouder is verantwoordelijk voor het invullen van de juiste gegevens en abonnements- en identiteitsfraude is strafbaar.We hebben in april dit jaar al extra maatregelen genomen om dergelijke aanvragen van abonnementen zonder te betalen tegen te gaan en gaan vanaf nu bij vergelijkbare aanvragen (abonnementen in combinatie met een buitenlands rekeningnummer) een extra toets doen.
 

Betrokken abonnementen zijn inmiddels geblokkeerd. 

Update 24 mei 2016
De in de uitzending aangekondigde schriftelijke vragen zijn vandaag beantwoord. Klik hier voor het document.