Utrecht,
31
maart
2020
|
20:15
Europe/Brussels

NS verlengt speciale basisdienstregeling

Samenvatting

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge, verlengt NS voorlopig tot en met 28 april de speciale basisdienstregeling die sinds 21 maart van start is gegaan. Zo kunnen mensen met een vitaal beroep of zij die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen, de trein blijven gebruiken. Vanaf ieder station in Nederland rijden in alle richtingen twee treinen per uur. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. We adviseren reizigers goed voorbereid op reis te gaan en kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app te checken. Tevens vragen wij hen op het station en in de trein 1,5 meter afstand te houden, ook bij het in- en uitstappen.

Internationale treinen

De IC Brussel en ICE blijven aangepast rijden. Thalys rijdt met ingang van 31 maart eenmaal per dag naar Brussel. Reizigers met bestemming Parijs en Londen reizen met de IC Brussel en NMBS naar Brussel om daar over te stappen op de Thalys (Parijs) of Eurostar (Londen). Voor meer informatie verwijzen we naar onze NS International website. We raden reizigers aan voor het boeken van een internationale treinreis de actuele reisadviezen te controleren. Dit kan via de speciale pagina op de website van Ministerie van Buitenlandse zaken.

Stations

Wij doen ons uiterste best om, waar mogelijk, per station tenminste één winkel, één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel en één fietsenstalling open te houden voor onze reizigers. Zo bieden we hen waar dat kan nog informatie, hulp, warme drank en iets te eten. We informeren samen met ProRail reizigers via verschillende middelen over de 1,5 meter-afstand-maatregel.

Alleen noodzakelijke reizen

Steeds meer reizigers geven gehoor aan de oproep om thuis te blijven en alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is. Dit zorgt ervoor dat er meestal voldoende ruimte is in de treinen voor iedereen die moet reizen. We houden een vinger aan de pols als het gaat over voldoende capaciteit en passen daar waar het kan de inzet aan. Zo lukt het ons, samen met reizigers, steeds beter om de 1,5 meter afstand te bewaren.

De ontwikkelingen en de maatregelen van het kabinet blijven we volgen. Op basis daarvan besluiten we of/hoe lang we doorgaan met deze aangepaste service aan onze reizigers.