Utrecht,
19
mei
2020
|
13:24
Europe/Brussels

NS verlengt geldigheid Keuzedagen

Samenvatting

NS komt abonnementhouders met Keuzedagen tegemoet door de geldigheid van hun Keuzedagen te verlengen tot einde van het jaar. Ruim 400.000 NS-klanten worden hierover deze week geïnformeerd. Normaal hebben Keuzedagen elk een geldigheid van twee maanden, waarna ze verlopen. NS verlengt vandaag de geldigheid van alle komende Keuzedagen tot en met 31 december 2020. Reizigers kunnen ze later dit jaar weer gebruiken voor een dagje uit met de trein, hoopt NS. Met Keuzedagen reizen NS-abonnementhouders van 60 jaar of ouder zeven dagen per jaar onbeperkt met de trein.

“We zien ernaar uit om je later in het jaar, als het weer kan, weer in de trein te mogen verwelkomen”, schrijft NS in de mail aan klanten. Door de coronamaatregelen en het advies om alleen voor noodzakelijke reizen van de trein gebruik te maken, blijven veel Keuzedagen momenteel ongebruikt. NS kwam klanten daarom al op verzoek tegemoet met een nieuwe Keuzedag, voor gebruik op een later moment. De afgelopen weken heeft NS gebruikt om te werken aan een oplossing voor alle abonnementhouders met Keuzedagen.

NS wil abonnementhouders zoveel mogelijk helpen om onnodige kosten te vermijden. Het verlengen van de geldigheid van Keuzedagen hoort daarbij. Op een speciale pagina op ns.nl staat uitleg over de verschillende mogelijkheden.