06
november
2009
|
00:00
Europe/Brussels

NS verwelkomt Starbucks op Amsterdam Centraal

Persbericht

6 november 2009 NS VERWELKOMT STARBUCKS OP AMSTERDAM CENTRAAL

Tweede vestiging onderdeel van strategie om Starbucks vestigingen te openen op de grote treinstations in Nederland

Starbucks en NS hebben vandaag de eerste Starbucks vestiging op het Centraal Station van Amsterdam geopend, na de geslaagde start van de eerste Starbucks op het Centraal Station van Utrecht in augustus. De winkel bevindt zich in de drukke centrale aankomsthal, waar reizigers en andere bezoekers gemakkelijk kunnen binnenlopen en hun favoriete kop koffie kunnen meenemen voor onderweg.

“We vinden het fantastisch dat we nu onze hoge kwaliteit arabica-koffie kunnen delen met de inwoners en bezoekers van Amsterdam, een stad met een rijke koffiecultuur en -traditie. Onze Nederlandse klanten hebben ons warm onthaald in Utrecht en we zien ernaar uit nieuwe klanten te ontmoeten in Amsterdam”, aldus Buck Hendrix, President van Starbucks voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

“De opening van de nieuwe Starbucks vestiging op Amsterdam Centraal is een volgende stap in onze strategie om onze klanten op het station uitstekende kwaliteit en een brede keuze te bieden”, stelt Madeleine van der Zwaan, algemeen directeur van Servex, een dochteronderneming van de NS en licentiepartner van Starbucks.

De licentieovereenkomst met NS is onderdeel van de strategie van Starbucks om Starbucks vestigingen te openen op belangrijke Europese reisroutes en tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar goede koffie en service in een groeiende reismarkt. Bovendien wil Starbucks op deze manier zijn distributiekanalen diversifiëren met het oog op voortdurende uitbreiding en winstgevende groei.