Eindhoven,
15
december
2019
|
12:36
Europe/Brussels

NS viert de nieuwe dienstregeling

Samenvatting

NS viert de nieuwe dienstregeling die vandaag is ingegaan op verschillende plekken. Op station Eindhoven Centraal, Dordrecht, Harderwijk, Nijkerk, Amersfoort Centraal en Delft Campus kunnen reizigers het feest meevieren.

Vanaf vandaag heet het station Eindhoven officieel Eindhoven Centraal. Om dit te vieren deelt NS zondag vanaf 12.00 uur gratis worstenbroodjes uit, vers uit de oven van Jumbo City op het station van Eindhoven. Daarnaast krijgen reizigers informatie over veranderingen in de dienstregeling.

Gouden Treinkaart in Dordrecht

Maandagochtend krijgen vier reizigers een Gouden Treinkaart in Dordrecht. Daar vertrekt om 06.18 uur de eerste rechtstreekse intercity naar Brabant. Verspreid over de dag vertrekken er vier intercity’s naar Eindhoven, via Breda en Tilburg. Tussen Dordrecht en Eindhoven wordt de reistijd daardoor 9 minuten korter.

NS viert de terugkeer van de intercityverbinding met een Gouden Treinkaart voor de eerste vier reizigers die in de nieuwe intercity stappen. Zij krijgen een upgrade naar de 1e klas, waar ze een uitgebreid ontbijt krijgen van AH to go op het station Dordrecht. Ook andere reizigers worden getrakteerd op een ontbijtje.

Harderwijk en Nijkerk

De Randstad ligt voortaan tien tot vijftien minuten dichter bij Harderwijk. Vanaf nu rijden in de spits extra treinen tussen Harderwijk en Amersfoort, met alleen een tussenstop in Nijkerk. Om dat te vieren krijgen reizigers in Harderwijk en Amersfoort morgenvroeg een gratis Snelle Jelle.

Om 07.15 uur fluit de Harderwijkse burgemeester Harm-Jan van Schaik de eerste spitstrein weg. In Nijkerk vertrekt de trein weer na het fluitsignaal van burgemeester Gerard Renkema en wethouder Wim Oosterwijk van Nijkerk.

Amersfoort Centraal

Ook het station van Amersfoort heeft een nieuwe naam. Wethouder Hans Buijtelaar onthult samen met Kees Rutten (ProRail) en Irma Winkenius (NS) de letters Amersfoort Centraal morgenvroeg om 08.00 uur.

Delft Campus

Delft Zuid heet vanaf nu Delft Campus. Dat wordt op het nieuwe station gevierd tussen 08.00 en 09.30 uur. De gemeente Delft geeft daarmee ook het startsein voor de ontwikkeling van het stationsgebied Delft Campus. Het nieuwe station is het eerste treinstation in Nederland dat volledig in zijn eigen energie kan voorzien. Omdat het stationsdak zelf gemaakt is van zonnepanelen kan nog meer energie worden opgewekt dan met reguliere daken waar zonnepanelen op liggen.