Vlissingen,
04
augustus
2019
|
15:29
Europe/Brussels

NS viert de zomer in Vlissingen met 100e watertappunt en gratis insmeerservice

Samenvatting
  • Het 100e nieuwe watertappunt is geopend
  • Reizigers kregen gratis waterflessen
  • Strandgangers lieten zich insmeren bij het NS Smeerstation
  • The Kiosk deelde gratis softijsjes uit

Vlissingen is de perfecte plek voor een dagje uitwaaien of relaxen op het strand. Om dat te benadrukken deelden we gratis waterflesjes uit op het station die ter plekke gevuld werden. Bij het NS Smeerstation werden strandgangers nog even ingesmeerd en The Kiosk deelde gratis softijsjes uit.

Dit jaar opent NS in totaal nieuwe 200 watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de kraanwaterbedrijven. De 100e staat in Vlissingen. 90 procent van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners biedt de watertappunten als service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

“Het strand is vanaf station Vlissingen heel goed bereikbaar. Te voet, of met de bus, watertaxi of de OV-fiets. Nu de zomer in volle gang is zorgt het watertappunt voor extra verfrissing”, zegt Stationsmanager Hans Klaassen. “Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval.”

Zeeland

Niet alleen op NS Station Vlissingen staat een watertappunt. Ook in Goes is er een en in Middelburg volgt er deze maand een. NS werkt hiervoor samen met Evides Waterbedrijf.

Aan het einde van dit jaar is het streven dat er bij ruim 200 stations nieuwe watertappunten staan. Daarmee hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.