Utrecht,
11
april
2019
|
14:26
Europe/Brussels

NS viert wandelen: win een eigen wandelroute

Het wandelseizoen is van start. Op zaterdag 13 april vindt het grootste eendaagse wandelevenement van Nederland plaats: de Bloesemtocht. De startlocatie is vlakbij station Geldermalsen. Vanwege de duizenden wandelaars zet NS langere treinen in en zorgt voor meer medewerkers op station Geldermalsen. NS is al vijf jaar supporter van bewegen en moedigt wandelen aan met ruim 800 wandelroutes die allemaal vanaf een station vertrekken. Om de start van het wandelseizoen te vieren kunnen wandelaars een eigen wandelroute winnen.

Meer dan 800 gratis wandelroutes starten nu al vanaf ruim 315 stations door heel Nederland. Deze wandelroutes van NS zijn te vinden op www.reisjefit.nl/wandelen. Vorig jaar zijn er 435.527 wandelroutes gedownload*. De meest populaire stationswandelingen zijn*:

  1. Groene Wissel Castricum, deze wandeling start en eindigt bij station Castricum. De wandeling is 19 kilometer door een afwisselend duingebied.

  2. Trage Tocht Rhenen, een bergwandeling over de Grebbeberg die start en eindigt bij Station Rhenen. De wandeling is 13 kilometer.

  3. Groene Wissel Utrecht, een wandeling van 14 kilometer van en naar station Utrecht, dwars door de binnenstad.

Win een wandelroute
Om de start van het wandelseizoen te vieren breidt NS graag het aanbod wandelroutes uit met één speciale wandeling. Reizigers kunnen een eigen wandelroute winnen. Bovendien mag de winnaar deze route de naam geven die hij of zij wenst. Wat is er nou leuker dan een mede-wandelaar verrassen met een eigen wandeling? Een voorwaarde is dat de route begint en eindigt op een NS-station. Deelnemen kan via Facebook tot en met dinsdag 16 april. Uit alle aanmeldingen kiezen NS en wandelambassadeur en routemaker WandelBart de winnaar. Kijk op www.reisjefit.nl voor meer informatie over de actie en de voorwaarden.

*Downloads zijn gebaseerd op gegevens van wandelzoekpagina.nl