Utrecht,
02
maart
2023
|
11:19
Europe/Brussels

NS wil reiziger verleiden tot vega en vegan keuze tijdens Week zonder Vlees & Zuivel

Vegetarische pastasauzen, plantaardige cappuccino en saucijzenbroodje zonder vlees

Samenvatting

Van 6 tot en met 12 maart is de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel. Voor NS aanleiding om met al haar formules aan te haken om zo te laten zien dat er steeds meer keuze is voor lekkere producten zonder vlees of zuivel. Zo zijn alle sauzen van Julia’s inmiddels vegetarisch, kun je bij AH to Go voortaan ook kiezen voor plantaardige cappuccino en introduceren StationsHuiskamer en Kiosk een vegetarisch saucijzenbroodje. “Hiermee vergroten we het aanbod voor onze reizigers en wordt het makkelijker een lekkere vegetarische of plantaardige keuze te maken.” Aldus Lotte van Wezel van NS Retail.

NS23-11389 JULIAS ABRI DOOH 1080x1920px WT PESTOSAUS

Talk Veggie to me

Julia’s is een van de NS Retail formules op het station. In lijn met de ambitie om meer gezonde en plantaardige maaltijden aan te bieden start Julia’s een nieuwe campagne. Zo zijn alle sauzen sinds kort vegetarisch. Wil je toch vlees in je pasta, dan wordt dit los toegevoegd. De campagne, bedacht en gemaakt door Creature Amsterdam,  laat zien dat plantaardig eten lekker en sexy is. Vanaf 27 februari is de campagne zichtbaar op de stations, in de Julia’s en op sociale media. Ook zijn er speciale kortingsacties. Op Utrecht Centraal kunnen reizigers op donderdag 9 maart tussen 12 en 20 uur op de foto in Italiaanse sfeer en kun je een kleine pasta voor € 5 kopen.

Kiosk, AH to Go en StationsHuiskamer vergroten vegetarische keuze

Op de stations in Nederland zijn 45 aantal AH to Go winkels. 25 daarvan introduceren tijdens de Week zonder Vlees & Zuivel een plantaardige cappuccino. Ook wordt het vegan frikandelbroodje onder de aandacht gebracht. Kiosk en StationsHuiskamer bieden voortaan ook een vegetarisch saucijzenbroodje aan. Bij Kiosk kunnen reizigers daarnaast vanaf eind februari ook een plantaardige bacon & egg wrap kopen.

Proeven op het station

Op Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal gaat NS samen met de Vegetarische Slager een sampling actie doen in de stationshal op 7 maart tussen 16.00 en 21.00 uur. Dezelfde actie vindt op 9 maart plaats op Amsterdam Centraal en Nijmegen.