Utrecht,
04
december
2020
|
10:00
Europe/Brussels

NS zet volgende stap in stop verkoop tabak

Begin dit jaar kondigde NS aan vanaf april geen tabak meer te verkopen in de eigen winkels: de Kiosk en de StationsHuiskamer. Aansluitend daarop stopt NS per 1 januari 2021 met de verkoop van tabak bij alle AH to go stationswinkels. Dit past bij de stappen die NS en ProRail eerder zetten om ervoor te zorgen dat alle stations rookvrij zijn.

“Even een sigaretje opsteken in de trein behoort al sinds 2004 tot het verleden. We kunnen ons nu niet eens meer voorstellen dat je rookt in de trein”, vertelt Anneke de Vries, directeur stations en lid van de Raad van Bestuur bij NS. “Wij vinden dat sigaretten ook niet meer thuis horen in onze stationswinkels. Stoppen met de verkoop van tabak zien wij als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo willen wij bijdragen aan een rookvrije generatie.”

NS wil dat op het station uiteindelijk helemaal geen tabaks- of aanverwante producten meer te krijgen zijn en voert hierover gesprekken met huurders. Ook sluit NS geen nieuwe contracten meer met huurders die rookwaren op het station willen aanbieden.