Utrecht,
20
april
2023
|
12:10
Europe/Brussels

NS zoekt De Beste Treinomroeper van 2023

‘Beste reizigers, het volgende station is Den Haag Centraal. Het is vandaag bewolkt, maar achter de wolken schijnt de zon.’ Omroepen in de trein: het lijkt eenvoudig. Maar hoe zorg je ervoor dat reizigers zich welkom voelen én de juiste informatie te horen krijgen? NS daagt Nederlanders uit om hun omroepkwaliteiten te laten horen en zoekt: De Beste Treinomroeper van 2023. Altijd al een keer willen omroepen in de trein? Grijp dan deze kans! Onze conducteurs coachen de deelnemers.

Vier kandidaten krijgen de mogelijkheid om hun droom uit te laten komen. Lukt het om met een omroepbericht indruk te maken op een trein vol reizigers? De kandidaat die hierin het beste slaagt, krijgt de titel De Beste Treinomroeper van 2023 en wint twee treintickets naar Parijs. De vier kandidaten krijgen allemaal een conducteur als coach die hen persoonlijk begeleidt en alle kneepjes van het omroepen bijbrengt. Onder hun leiding nemen de vier kandidaten het tegen elkaar op om De Beste Treinomroeper van 2023 te worden. Via een stemronde op YouTube bepaalt het publiek wie de uiteindelijke winnaar is.

320 conducteurs gezocht 
Met deze wedstrijd wil NS aandacht vragen voor het vak van conducteur en de werving van conducteurs. Op dit moment heeft NS 320 vacatures voor conducteur, vooral in de regio’s  Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De opleiding tot conducteur duurt gemiddeld 13-15 weken. NS vergoedt de opleiding en al tijdens de opleiding ontvangen de conducteurs-in-opleiding salaris.

Een publiek van 1 miljoen
Dagelijks nemen gemiddeld één miljoen mensen de trein en in één trein zitten al gauw een paar honderd reizigers. Een conducteur heeft dus dagelijks een groot publiek. De conducteur geeft een eigen invulling aan de omroep, natuurlijk zonder daarbij het belang van correcte informatie voor reizigers uit het oog (oor) te verliezen. Naast de omroep is de conducteur gastvrij en is verantwoordelijk voor het vertrekproces, service verlenen aan reizigers en controle van vervoerbewijzen.

Meedoen? 
Heb jij een grappige, gastvrije, vredelievende, duurzame of positieve boodschap die je graag wil delen met alle reizigers in een trein? En wie kan zowel de ‘eigen’ als de NS-omroep het beste ten gehore brengen? Stuur dan voor vrijdag 5 mei een korte video van maximaal één minuut naar redactie@ns.nl en overtuig onze conducteurs dat jij de perfecte kandidaat bent. Uit alle inzendingen selecteert NS de vier kandidaten. Belangrijk om te weten: de opnames vinden plaats in de trein op 10 en 11 mei van en naar Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.