Eindhoven,
15
oktober
2021
|
14:57
Europe/Brussels

NS zoomt in op duurzaam stedelijk (deel)vervoer op Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Desgin Week (DDW) in Eindhoven laat NS zien hoe we makkelijker en duurzamer kunnen reizen binnen steden. Van zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober vindt Dutch Design Week (DDW) plaats. Een plek waar innovatieve en originele projecten en concepten van ruim 2600 kunstenaars en designers worden getoond. NS gaat tijdens de DDW in gesprek met bezoekers over duurzame mobiliteitsoplossingen. NS is aanwezig in de Embassy of Mobility in het klokgebouw. Daar is het thema ‘Mobiliteit vanuit de mens’ en staan vragen centraal als: Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit? Wat als mobiliteit zorgt voor beter welzijn en meer verbinding? Wat als mobiliteit een positieve bijdrage levert aan het milieu? 

Een belangrijk onderdeel van deze Embassy is de expo. Tijdens deze expo toont NS Go op welke verschillende manieren je verschillende zakelijke locaties in de stad vanaf het station gemakkelijk, snel en op een duurzame wijze kunt bereiken.  

Zo is er een kaart van Nederland die laat zien hoe je lopend, met een e-bike of de bus het snelst naar belangrijke toeristische punten kunt vanaf het station. Daarnaast is er een kaart van Eindhoven met belangrijke toeristische punten en hoe die met verschillende vormen van (deel)vervoer binnen 5, 10 of 15 minuten van het station te bereiken zijn.  

In de Embassy zijn de hele week verschillende tours, conferenties en workshops te volgen over de mogelijkheden die er voor de toekomst liggen. 

Onderzoek 

Tijdens de DDW doet NS onderzoek onder bezoekers om te kijken naar de drijfveren van verschillende reizigersgroepen, zoals forensen en toeristen. Hoe wil men reizen en op welke manier reist men het liefst vanuit Centraal Station Eindhoven naar belangrijke plekken de stad, bijvoorbeeld het van Abbe museum, maar ook grotere bedrijfslocaties, zoals HTC Campus, bedrijventerrein De Run en Eindhoven Airport.  

Op en rond het station 

De DDW begint al op het station. Jonge aanstromende ontwerpers laten in de pop-up Design Shop op Eindhoven Centraal de mooiste creaties zien. Daarnaast staan er 500 extra OV fietsen klaar om reizigers naar de DDW te brengen. Op het terrein van het NS Servicebedrijf aan de Fuutlaan, vindt het DesignPerron plaats. Er zijn exposities te zien van verschillende ontwerpers, ontwerpcollectieven, design-opleidingen en bijzondere merken.  

Je reis naar de DDW 

NS heeft in de spoordeelwinkel een speciale aanbieding voor reizigers richting de Dutch Design Week. Van 23 oktober tot en met 9 november voert ProRail op diverse locaties en stations ten zuiden van Station Eindhoven Centraal werkzaamheden uit. Dit heeft effect op het treinverkeer van- en naar Station Eindhoven Centraal vanuit het zuiden. NS raadt reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen.