Utrecht,
20
juni
2023
|
12:13
Europe/Brussels

NS zwaait Koninklijke trein met Koningspaar uit

Vanmorgen zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vanaf station Den Haag Holland Spoor per Koninklijke trein vertrokken naar België voor hun staatsbezoek. Op donderdag 22 juni reizen zij ook weer per Koninklijke trein terug. Voor het laatst wordt door het Koningspaar gebruik gemaakt van de Koninklijke trein die in de loop van het jaar met pensioen gaat. De trein is aan het einde van haar levensduur en is aangeboden aan het Spoorwegmuseum. 

Wouter Koolmees, president-directeur van NS zwaaide het Koningspaar uit: “De laatste keer dat het Koninklijk Paar met de Koninklijke trein op reis is gegaan, was vanmorgen in Den Haag een memorabel moment. De Koninklijke trein krijgt na 160 jaar definitief een plek in het museum, maar het spoor maakt zich op voor de toekomst. In die toekomst blijft de trein voor iedereen en uiteraard zullen de Nederlandse Spoorwegen de Koning en Koningin ook dan graag blijven verwelkomen.”


Staatsbezoek Koningspaar van België aan Nederland
Tijdens het staatsbezoek van België aan Nederland in 2016 hebben Koningin Máxima en Koningin Mathilde van België ook gebruik gemaakt van de Koninklijke trein ter gelegenheid van de opening van het toen volledig vernieuwde station Utrecht Centraal.