Utrecht,
06
september
2016
|
00:00
Europe/Brussels

Nu ook dokterspost inclusief apotheek op Amsterdam Centraal

Aan de westzijde van de IJ-hal op Amsterdam Centraal is ‘Amsterdam Central Doctor & Pharmacy’ geopend. Dit is een combinatie van een moderne apotheek/drogisterij en een dokterspraktijk. Aan de oostzijde van de IJ-hal is een nieuwe vestiging van MacBike geopend, waar reizigers en bezoekers fietsen kunnen huren. Eind dit jaar wordt het aanbod op het station verder uitgebreid met een aantal nieuwe restaurants.

‘Amsterdam Central Doctor & Pharmacy’

De apotheek is gericht op reizigers, toeristen en omwonenden en biedt zeer ruime openingstijden (doordeweeks tussen 7.30-21.00 en in de weekenden tussen 10.00-20.00). Iedereen kan hier medicatie ophalen en health en lifestyle producten kopen. Via Dr. Robot, de 24/7 bereikbare medicijnautomaat, kun je op ieder gewenst tijdstip je recepten ophalen en pijnstillers, babyvoeding en andere essentiële producten kopen. De apotheek en Dr Robot zijn te vinden aan de westzijde van het station bij de pont, naast de fiets- en voetgangerstunnel.

Naast de apotheek, is er een moderne laagdrempelige huisartsenpraktijk. Hier kunnen omwonenden zich inschrijven, maar ook forensen en toeristen kunnen er tijdens de ruime openingstijden terecht. Men kan telefonisch een afspraak maken, of op ieder gewenst moment binnenlopen.

Nieuwe restaurants

Naast een uitbreiding op de services van het station, opent ook een aantal nieuwe restaurants binnenkort hun deuren. NS Stations heeft huurovereenkomsten gesloten met Fishbar Saltzer, Satébar (Indonesische keuken), Kyoto Sushi en café Little Delirium Amsterdam. Deze restaurants en het café komen in het nieuwe deel van de IJ-hal dat afgelopen juli is geopend. Binnenkort wordt gestart met de afbouw van deze restaurants die naar verwachting in oktober en november opengaan.

IJ-hal

Het eerste, westelijke, deel van de IJ-hal op Amsterdam Centraal is sinds 1 juni 2015 geopend. Het oostelijke deel sinds 1 juli jl. De IJ-hal is gericht op de reiziger en bezoeker die wat langer op het station verblijven. Het is de nieuwe hoofdentree van het station aan de IJ-zijde. De transformatie van dit gebied is afgelopen zomer afgerond. De IJ-hal kenmerkt zich door het buiten-binnen gevoel en het mooie uitzicht over het IJ. De hal is aan de stationzijde voorzien van diverse servicefaciliteiten, zoals een OV Servicewinkel, toiletten, fietsverhuur, schoenmaker/sleutelservice /stomerij en supermarkt. Aan de IJ-zijde van de hal zijn diverse verblijfshoreca gevestigd.