Utrecht,
22
juni
2016
|
11:36
Europe/Brussels

Nu ook op station Enschede een piano

In het verleden waren er geen pianoklanken te horen op het station te Enschede, daar komt nu verandering in! Woensdag 22 juni zal om 12.00 uur een Stationspiano op Enschede geplaatst worden. Dit heugelijke feit wordt gevierd!

Speciale act
Speciaal voor deze gelegenheid zal Idols kandidaat Tom de Visser van 12.30 tot 13.00 de piano inwijden en hiernaast zijn zangkunsten met ons delen. Ook is er ruimte voor een aantal verzoekjes van passerende reizigers.

Tom de Visser
T
om de Visser heeft bij het RTL4 programma Idols de halve finale gehaald. Tom studeert aan de Popacademie ArtEZ in Enschede en heeft op die manier veel binding met de stad. Wij hopen dat de andere studenten van de Popacademie ook gemotiveerd raken om af en toe hun muzikaliteit op de Stationspiano te laten horen.

NS heeft (soms in samenwerking met andere partijen) op een aantal stations in Nederland een piano staan. O.a. in Amsterdam, Groningen en Nijmegen hebben er één.

De piano's hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten leuk te maken. Op het station is namelijk meer te halen dan je trein! De openbare Stationspiano is toegankelijk voor iedereen. Dit heeft op andere stations al vaak voor leuke verassingen gezorgd. De populariteit van de Stationspiano’s heeft onlangs zelfs tot een verkiezing van de Beste Stationspianist geleid.