Utrecht,
08
april
2019
|
16:21
Europe/Brussels

Nu ook stationspiano op Eindhoven

Vanaf vandaag kunnen reizigers op station Eindhoven genieten van stemmige pianomuziek. Ook station Eindhoven heeft nu een stationspiano en deze is zojuist ingewijd door TU student en pianist David Hordijk. David  is al langer een fervent voorstander van een piano op het station. Hij startte vorig jaar een facebookpagina die reeds vele steunbetuigingen ontving. En nu is het zover en heeft David zelf de primeur. De feestelijke ingebruikname is gebeurd in aanwezigheid van o.a. Frank Smits (Manager stationsoperatie Zuid) die David de als "peetvader" van de stationspiano namens vele reizigers feliciteerde.

NS vindt een stationspiano in een studentenstad als Eindhoven een mooie toevoeging aan de beleving op het station. De piano is te vinden op de eventplek in de monumentale hal aan de centrumzijde van het station. Een pop-up piano want als de plek is verhuurd of we heel veel reizigers verwachten zoals met koningsdag, dan wordt de piano verplaatst.

De stationspiano

NS is sinds september 2014 gestart om met diverse partners piano’s te plaatsen op stations.  De piano’s zijn een groot succes omdat muziek je kan raken en verbindt. Er zijn veel reizigers die even hun reis onderbreken om de piano te bespelen of te luisteren naar het pianospel van een andere reiziger. We weten dat er verschillende mensen die elkaar hebben ontmoet bij de stationspiano, op regelmatige basis afspreken om daar samen muziek te maken. Met deze nieuwe stationspiano houden we het aantal op 17 stationspiano’s in het land. Eindhoven neemt de plaats in van Enschede, waar de plek op het perron te vochtig bleek.