Utrecht,
13
oktober
2015
|
09:15
Europe/Brussels

Nu ook taxi bestellen en OV-fiets-checken in NS reisplanner

  • Voor het eerst indicatie van aantal aanwezige OV-fietsen op station

  • Taxi bestellen voor vaste prijs, betalen achteraf

De vernieuwde Reisplanner Xtra-app van NS is vanaf vandaag beschikbaar en heeft twee opvallende verbeteringen. Allereerst kunnen reizigers met de nieuwe app een NS Zonetaxi bestellen. Voor de rit gelden vaste prijzen, waarvoor reizigers na afloop een rekening krijgen thuisgestuurd. Geen cash op zak is dan geen probleem meer. De tweede verbetering: de app beschikt over een OV-fiets-checker. Deze geeft reizigers een indicatie van het aantal beschikbare OV-fietsen op een station.

OV-fiets-checker

Reizigers vragen er geregeld om: inzicht in het aantal beschikbare OV-fietsen. Op piekmomenten kan het immers wel eens voorkomen dat reizigers misgrijpen. Daarom beschikt de nieuwe reisplanner-app over een OV-fiets-checker. Piero Witmer, bij NS verantwoordelijk voor de OV-fiets: “Met de OV-fiets-checker kunnen reizigers een afweging maken hoe zij het laatste stukje van hun reis afleggen. Er kunnen nog kinderziektes optreden: In de 250 stallingen moeten ze wellicht nog wennen aan de nieuwe dienst. Mocht het aantal aanwezige OV-fietsen niet overeenkomen met de checker, dan kan de reiziger dat met een feedback-knop aangeven en ondernemen we daar direct actie op. Zo wordt de OV-fiets-checker steeds beter. Het belangrijkst blijft echter dat we voldoende OV-fietsen hebben. Daarom plaatsten we de komende 3 jaar minimaal 1000 OV-fietsen per jaar bij en zorgen we voor extra fietsen bij evenementen.”

Taxi bestellen

Reizigers kunnen via het hoofdmenu van de vernieuwde reisplanner-app tot dertig minuten voor aanvang van de rit een NS Zonetaxi bestellen. De app toont dan meteen de ritprijs, zodat reizigers niet voor verrassingen komen te staan. NS Zonetaxi is beschikbaar op meer dan 130 stations en kent vaste prijzen. Voor die prijs kunnen drie extra personen mee. Contant geld is niet nodig: de reiziger betaalt achteraf via automatische incasso. Een NS Zonetaxi bestellen is mogelijk nadat de reiziger zich eenmalig gratis heeft geregistreerd – ook dat kan via de Reisplanner Xtra-app van NS.