Utrecht,
23
november
2017
|
00:00
Europe/Brussels

O kom er eens kijken...

Samenvatting

Op 24 november opent de pop-up Afval is Grondstof in de IJ-passage op Amsterdam Centraal. De komende maand kunnen bezoekers hier met een origineel duurzaam cadeautje aan de haal.

Moet er voor de Sint ook nog een persoonlijk gedicht bij, niet getreurd.
Op 28 en 30 november tussen 16.00 - 19.00 uur staat dichter Menno met zijn typemachine paraat, en is dit zo gebeurd
.

We stimuleren als NS dat al het afval van stations, treinen en werkplaatsen zoveel mogelijk een nieuwe bestemming krijgt. Zo krijgen niet alleen gebruikte informatieborden maar ook treinbekleding een tweede leven. Met de pop-up store laten we zien dat duurzaamheid niet alleen gaat om energiebesparing of groene windstroom, maar ook om het hergebruik van materiaal.

"Upcyclespecialist" Verdraaid Goed maakt bijvoorbeeld dienstblaadjes en spoorblokken van oude informatieborden. Bij upcycling krijgt gebruikt materiaal een compleet nieuwe functie. De damestassen van 2ndare gemaakt van gebruikte treinbekleding zijn inmiddels zeer gewild. Zo zijn er tassen te koop die zijn gemaakt van bekleding van de iconische Mat’64 of de eerste NS dubbeldekkers. En ook het broedstation van Marian Dessing pronkt in steeds meer tuinen.

Extra leuk: In de tijdelijke winkel kunnen bezoekers op zoek naar bijvoorbeeld notitieblokjes, dienstblaadjes en broedstations met daarop hun eigen traject of station.

De winkel opent op 24 november om 16.30 en sluit op 24 december. Dagelijkse openingstijden zijn:
09.00 - 21.00 u (maandag t/m vrijdag)
09.00 - 20.00u (zaterdag en zondag).

Geinteresseerden kunnen ook online producten bestellen via www.ns-upcycle.nl

Begin oktober was de pop-up Afval is Grondstof voor het eerst te bezoeken op Utrecht Centraal. Bezoekers waardeerden de store met een 8.