Utrecht,
06
september
2017
|
09:03
Europe/Brussels

Eerste testdag Tienminutentrein goed verlopen

Update: donderdag 7 september 15.30 uur

Na een voorspoedige eerste ochtendspits is ook de rest van de testdag voorspoedig verlopen. ProRail en NS testen de komende 13 woensdagen met zes Intercity’s per uur in beide richtingen op het traject Eindhoven-Amsterdam. Daarna gaat de dienstregeling 2018 in en rijden elke dag zes Intercity's per uur in beide richtingen.

Woensdag 08.45 uur

De eerste ochtendspits met de Tienminutentrein tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven is goed verlopen. Sinds 7.00 uur vanochtend kunnen reizigers zes keer per uur tussen deze steden rijden. Reizigers hoefden minder lang te wachten. De drukte was vergelijkbaar met een normale werkdag.

Essentiele voorbereiding
Achter de schermen brengt de uitbreiding van het aantal treinen grote veranderingen met zich mee. Daarom zijn ProRail en NS de Tienminutentrein gestart als test op de woensdagen, een essentiële voorbereiding op de nieuwe dienstregeling in december. Vanaf dat moment kunnen treinreizigers op dit traject élke dag iedere tien minuten de Intercity nemen. Dat betekent minder lang wachten en levert 15% meer capaciteit op.