's-Hertogenbosch,
16
februari
2020
|
18:30
Europe/Brussels

Oeteldonk Centraol ✔

Station 's-Hertogenbosch is helemaal (t)rein voor carnaval

Het is officieel: Oeteldonk Centraol is na een grondige inspectie van Burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd proper en gereed bevonden voor carnaval. Ook niet gek, want de Schoonmakers van NS hadden dit jaar een speciale rol bij de jaarlijkse stationsinspectie. 

De nieuwe Hoofdstationchef Gijsbertus van de Oeteldonkse Buurtspoorwegen zat wel even met de billen samengeknepen. "De Peer heeft een scherp oog en ziet alles. En dan schiet toch door je heen: is alles wel klaar? Zijn we niets vergeten?" En toen werd het ook nog spannend voor de Peer zelf. "Want de Burgervaojer van Oeteldonk werd zelf aan een inspectie onderworpen door de Schoonmakers van NS. Maar het ging allemaal goed."

De Hoofdstationchef had dit jaar de speciale hulp ingeroepen van de Schoonmakers van NS. Zij hebben ervoor gezorgd dat de stapsteen weer glimmend opgepoetst is, dat het hele gevolg van de Peer grondig afgestoft is en het station er spik en span bij ligt.

download

Oeteldonk, binnenstebuiten

Wie goed oplet ziet wel dat de vaandels onder de perronkap andersom hangen. Dat is ook niet gek, want het thema is dit jaar 'Oeteldonk, binnenstebuiten'. De Hoofdperronchef heeft de verantwoordelijkheid voor de vaandels en heeft ze dit jaar expres binnenstebuiten opgehangen, bekeken vanuit de richting van de Hoogheid!

De Rangeermeester heeft gecheckt of de koninklijke trein in de juiste stand staat zodat de Hoftreinmachinist de koninklijke trein komende zondag op exact de juiste plek (bij de stapsteen) en precies om 11.11 uur aan het koninklijk perron tot stilstaan kan brengen. Want alleen dan kan het strakke programma van de intocht van Amadeiro XXVI punctueel aanvangen.

Ieder jaar komt de Hoogheid Prins Amadeiro over ijzeren wegen aan op station Oeteldonk Centraol en wordt hij ontvangen door onder andere Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd en de Oeteldonkse Buurtspoorwegen. Een traditie sinds 1900. Een week voor de aankomst van de Hoogheid is de inspectie van het station. De Schoonmakers van NS (Hago Rail Services, Asito en ICS) zijn dit jaar speciaal in het zonnetje gezet bij de inspectie.

#NSisdeBOB

NS zorgt er tijdens carnaval voor dat je op je feestplek van bestemming komt en dat je ook weer veilig thuiskomt. Wat ons betreft kan iedereen van het feest genieten, want NS is de BOB! Daarnaast worden diverse stations rijkelijk versierd in de lokale carnavalssferen zodat je als reiziger direct in de stemming komt. En op verschillende plaatsen wordt de prins weer feestelijk met een speciale trein ingehaald op het station, voordat de optocht verder de stad in gaat. NS deelt tijdens carnaval emblemen uit aan reizigers, speciaal voor op de kiel.