Utrecht,
28
januari
2019
|
12:17
Europe/Brussels

Ontdek werken bij NS op het Carrièrestation

Tot en met zondag 3 februari is het Carrièrestation in de stationshal op Utrecht Centraal te bezoeken. In deze pop-up maken bezoekers kennis met NS-medewerkers en krijgen informatie over de verschillende mogelijkheden bij een van de grootste werkgevers van Nederland. NS biedt rond de 200 vacatures voor allerlei opleidingsniveaus, leeftijden en vakgebieden; van operatie tot marketing en communicatie. Vandaag opende president-directeur Roger van Boxtel het Carrièrestation.

Geïnteresseerden die binnen stappen krijgen van NS-medewerkers uitleg over de verschillende mogelijkheden. Zo liggen er kansen binnen de werkgebieden: IT (developers en analisten), techniek (engineers en monteurs), marketing en communicatie (adviseurs en projectmanagers), finance (businesscontrollers) en retail (winkelmedewerkers en -managers). Walter Vos, sinds vorig jaar werkzaam bij IT van NS: “Iedereen kent NS en iedereen heeft wel een beeld bij het werk dat wij doen. Dat vind ik persoonlijk heel aantrekkelijk. Wat minder mensen weten is dat NS ook over een grote IT-afdeling beschikt. Binnen IT ben ik werkzaam op de afdeling data & analytics. Alleen mijn afdeling bestaat al uit 15 teams. Wat mijn werk zo interessant maakt is dat de impact groot is. Dat zorgt ervoor dat je werk er echt toe doet.”

Avatar
Voor wie wil weten of een conducteurspak of bijvoorbeeld een outfit van Kiosk goed staat, is het mogelijk om in het Carrièrestation een 3D-afbeelding van zichzelf te laten maken. Tevreden met het resultaat? Deel de afbeelding via #Treinleven.

Bezoekmogelijkheden
Het pop-up Carrièrestation is te bezoeken tot en met zondag 3 februari op Utrecht Centraal (tussen de sporen 18/19 en 20/21). Van maandag tot en met vrijdag is het Carrièrestation geopend tot 20.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijns.nl/carrierestation.