Utrecht,
08
december
2017
|
12:14
Europe/Brussels

Onze treinen gaan vandaag door de anti-vries

Samenvatting

Onze weerman voorspelt sneeuw. Dat ziet er gezellig uit zo vlak voor kerst, maar onze treinen houden er niet van. Dikke klonten ijs kunnen zich vastzetten onder de trein. Als deze boven een wissel loslaten, kan dat voor problemen zorgen. Daarom staat de anti-icing installatie voor treinen weer aan. Machinisten rijden de trein hier doorheen, waardoor de onderkant van de trein met glycol wordt behandeld. NS rijdt vandaag en morgen gewoon volgens dienstregeling. We houden de weersverwachting in de gaten.

NS en ProRail gebruiken zes anti-icing installaties, verspreid over het land. Door de behandeling met glycol krijgen sneeuw en ijs minder kans zich te hechten aan treinen. Zo voorkomen wij dat brokken sneeuw en ijs tussen wissels vallen of de leidingen onder de trein beschadigen. Naast deze preventiemaatregel kan NS treinen als het nodig is ook met warmtekanonnen behandelen (de-icing). Lees hier meer over de wintermaatregelen die we met ProRail nemen.

We houden een vinger aan de pols. Voor NS en ProRail is het belangrijk dat reizigers zo veilig en betrouwbaar mogelijk kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is. Indien het winterse weer verder verslechtert, nemen we het zekere voor het onzekere en kunnen we de dienstregeling aanpassen. Daarvan is vandaag en morgen dus geen sprake. Mocht dat de komende dagen veranderen, dan informeren we de reizigers via de app en ns.nl