Utrecht,
02
juni
2023
|
13:59
Europe/Brussels

Ook in de nacht met de trein naar Hilversum

Vandaag hebben Bart Heller, wethouder Bereikbaarheid en Parkeren van de gemeente Hilversum, en Irma Winkenius, regiodirecteur van NS, de officiële overeenkomst ondertekend voor een nachttrein tussen Amsterdam Centraal, Hilversum en Utrecht Centraal. Daarmee wordt het voor reizigers uit Hilversum mogelijk om ook in de nacht te reizen tussen Amsterdam en Utrecht, met stops op alle stations in Hilversum.

De eerste nachttrein vertrekt op 10 december 2023 Op vrijdag- en zaterdagnacht vertrekt de trein om 01:51 vanaf Utrecht Centraal. Om 02:40 zal de trein vertrekken vanaf Amsterdam Centraal. Beide treinen, van Utrecht Centraal naar Amsterdam Centraal en vice versa, stoppen op station Hilversum, Hilversum Sportpark en Hilversum Mediapark.

020623 Ondertekening nachttrein2

De nachttrein sluit aan op het reguliere nachtnet van NS. Reizigers kunnen via Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal eenvoudig overstappen naar bestemmingen zoals Rotterdam Centraal, Den Haag Hollands Spoor en Schiphol Airport, Bovendien wordt op zaterdagavond de nachttrein vanuit Utrecht Centraal naar Hilversum aangesloten op de extra late trein uit Deventer. Daarnaast biedt de nachttrein op zaterdagavond de mogelijkheid voor reizigers om verder te reizen met de nachtbus naar Blaricum Bijvanck en Huizen en in de toekomst ook naar Laren en Eemnes, zodra de HOV-haltes gereed zijn.

Bart Heller, wethouder Bereikbaarheid en Parkeren, benadrukt het belang van deze nieuwe nachttreinverbinding en de voordelen ervan voor reizigers uit Midden- en Oost-Nederland: "Met de introductie van de nachttrein tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal, met stops op alle stations in Hilversum, wordt de stad aangesloten op het reguliere nachtnetwerk van NS in de Randstad. Deze trein is er echt voor iedereen die op een laat tijdstip van en naar Hilversum wil reizen. Bovendien profiteren ook reizigers uit Midden- en Oost-Nederland van deze verbinding. Ook is het een mooi begin van een feestelijk jaar waarin Hilversum 150 jaar per spoor bereikbaar is.”

Irma Winkenius, regiodirecteur bij NS, deelt het enthousiasme over de nieuwe mogelijkheid en benadrukt de positieve impact op de bereikbaarheid van Hilversum en de regio: "Net als de gemeente Hilversum is ook NS verheugd om deze nieuwe nachttreinverbinding mogelijk te maken. Het is een belangrijke stap in het vergroten van de bereikbaarheid van Hilversum met andere delen van het land."